Kies je kristal op kleur: welke past bij jou?

Kies je kristal op kleur: welke past bij jou? Kies je kristal op kleur: welke past bij jou? Kies je kristal op kleur: welke past bij jou?

Een kristal kiezen kun je op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld door te kijken waar je behoefte aan hebt. Of laat je leiden door je intuïtie. Misschien is er een kleur waar je je meteen tot aangetrokken voelt. Ontdek hier de betekenis achter de verschillende kleuren van kristallen. 

Kristallen staan bekend als een hulpmiddel om met jezelf aan de slag te gaan. Zo kan een kristal steun geven en je herinneren aan het thema waaraan je wilt werken, zoals het creëren van meer zelfvertrouwen of meer innerlijke rust. Volgens de kristallenleer beïnvloeden stenen ons omdat ze energie uitstralen, een vibratie. Die vibraties zijn van invloed op ons humeur en onze stemming.

Waarom kun je je aangetrokken voelen tot bepaalde kristallen?

Ook kun je je aangetrokken voelen tot bepaalde kristallen. Bijvoorbeeld vanwege de vorm, kleur of glans. Daarbij kun je ook gevoelig zijn voor de energetische vibraties van kristallen die resoneren met jouw eigen energie. Of een kristal heeft een speciale betekenis vanwege een herinnering, gebeurtenis of symboliek. Soms kun je instinctief verbinding met een kristal ervaren op basis van je intuïtie of het gevoel dat het jouw specifieke ondersteuning of heling kan bieden.

Zo komt een kristal aan zijn kleur 

Naast hun bijzondere krachten zijn kristallen ook gewoon mooi als decoratie in huis. Kristallen hebben immers de mooiste kleuren, die worden bepaald door de elementen of mineralen waaruit het kristal opgebouwd is. IJzer geeft bijvoorbeeld een rode kleur, mangaan zorgt voor roze en paarse tinten en aluminium creëert een blauwachtige kleur. Ontdek hier de betekenis achter de verschillende kleuren. 

Gele kristallen

Vrolijkheid, uitbundigheid en wilskracht, dat zijn de typische eigenschappen van de kleur geel. Deze kleur geeft je de kracht om te stralen. Gele kristallen worden ook wel geluksstenen genoemd. Ze geven je namelijk ook zelfvertrouwen en het lef om jezelf in het middelpunt van de aandacht te zetten. 

Bekende gele kristallen: citrien en gele calciet

Oranje kristallen

Oranje staat voor warm, enthousiast, open en gezellig. Genieten van het leven hoort bij oranje, net als seksueel genot. Met oranje heb je er zin in, de kleur geeft energie. Het is de kleur van creativiteit, nieuwe dingen scheppen. Voor boeddhisten is oranje de kleur van de rijzende zon en symboliseert het spiritueel ontwaken. 

Bekende oranje edelstenen: carneool, oranje calciet, barnsteen 

Rode en roze kristallen

Rood is de kleur van passie, kracht, vuur en fysieke energie. Spiritueel staat rood symbool voor aanwezig zijn in het moment, en ja zeggen tegen het leven. Rood activeert en verwarmt. Roze is de kleur van de liefde, maar zachter dan rood. Het staat meer voor zelfliefde en gaat over relaties in het algemeen, zoals vriendschappen en familiebanden. 

Bekende rode edelstenen: rozenkwarts, rhodoniet 

Paarse kristallen

Deze koninklijke kleur hoort bij je zevende chakra: het energiecentrum waarmee we contact leggen met hogere dimensies. Paars geeft wijsheid en stimuleert je creativiteit, helemaal wanneer je het inzet voor een hoger doel. Ook wordt de kleur paars vaak gekoppeld aan het brengen van innerlijke rust. 

Bekende paarse kristallen: amethist

Groene kristallen

Groen is de tint van het hart (ja, echt!) en verbondenheid, en het is dé kleur van moeder natuur. Groen valt precies in het midden van het kleurenspectrum en helpt je daardoor om in harmonie en evenwicht te komen. Groen laat je namelijk naar binnen keren, de balans in jezelf hervinden en van daaruit contact te maken met de buitenwereld. 

Bekende groene kristallen: aventurijn, groene jade, malachiet, mosagaat 

Blauwe kristallen

Blauw geeft je letterlijk de ruimte om te ademen. Denk maar aan het beeld van een hemelblauwe lucht of een uitgestrekte, turquoise zee… Dat geeft een gevoel van vrijheid en ruimte. Blauw stimuleert je keelchakra en zorgt voor een heldere geest, overzicht en betere communicatie. 

Bekende blauwe kristallen: lapis-lazuli, sodaliet

Witte en heldere kristallen

Wit staat voor vrede, zuiverheid en puurheid. De kleur symboliseert vaak een nieuw begin en harmonie. Heldere kleuren stimuleren helderheid in jezelf om erachter te komen wat je beweegt. Ook wordt wit geassocieerd met licht. 

Bekende witte, heldere en grijze kristallen: celestien, bergkristal, maansteen, seleniet

Zwarte kristallen

Zwart wordt vaak gekoppeld aan mysterie, nacht en kalmte. Zwart kan een teveel aan energie afvoeren. Dat zorgt voor rust en ontspanning. Daarbij staat zwart ook bekend als de kleur die je kan helpen om je schaduwkanten te omarmen. Het laat je voelen wat je voelt. 

Bekende zwarte kristallen: hematiet, obsidiaan, rookkwarts, zwarte onyx, zwarte toermalijn

Dompel je onder in de kristallenwereld

Gun jezelf eens een heerlijk dag bij Elaisa Energetic Wellness. Niet alleen kun je hier terecht voor uiteenlopende behandelingen die heilzaam zijn voor lichaam en geest, maar ook je onderdompelen in de kristallenwereld. Zo zijn er bijvoorbeeld kristalsauna’s en kun je een kristalmassage boeken. Ook bijzonder zijn de vele kristallen die in het gebouw verwerkt zijn. Dit zorgt voor een energetische sfeer en een bijzonder gevoel van rust.

Een mooi kristal mee naar huis nemen? Bezoek dan ook de Elaisa Crystal Shop, dagelijks geopend van 16.00 tot 19.00 uur. Je vindt er edelstenen, kristallen, juwelen en decoratieartikelen waar kristallen in verwerkt zijn. Stuk voor stuk zijn het echt wonderen van de natuur.

Volgend artikel
Welke godin schuilt er in jou? Doe de test!
Welke godin schuilt er in jou? Doe de test!