Boomastrologie: zoek je boomtype op en lees of je jezelf herkent

Boomastrologie: zoek je boomtype op en lees of je jezelf herkent Boomastrologie: zoek je boomtype op en lees of je jezelf herkent Boomastrologie: zoek je boomtype op en lees of je jezelf herkent

Astrologiefanaat? Parkeer Kreeft en Draak en maak kennis met de Keltische boomastrologie. De oude Kelten baseerden hun astrologie op de bloeiperiode van bomen. De eigenschappen van de heersende bomen vertaalden ze naar karakters.

De boomkalender is verdeeld in 39 periodes. Er zijn 21 boomsoorten met een heersende periode van maximaal 10 dagen in het voor- en najaar. Daarnaast zijn er vier heilige bomen (eik, berk, olijfboom en beuk) die aan één dag in het jaar gebonden zijn. Zoek je boomtype op en lees of je jezelf herkent.

Deel 4 in de reeks boomtypen: haagbeuk, vijgenboom, beuk, berk en appelboom:

Haagbeuk

  • 4 juni t/m 13 juni
  • 2 december t/m 11 december

Haagbeuken zijn vredestichters. Ze maken het mensen naar de zin en beschikken over een bewonderenswaardig aanpassingsvermogen. Een haagbeuk is empathisch en invoelend. Tegenstellingen overbruggen is het levensthema van dit boomtype. Een haagbeuk heeft een groot plichtsbesef en is gedisciplineerd. Achter hun beheerste voorkomen gaat een verlangen naar diepe (liefdes)banden schuil.

Vijgenboom

  • 14 juni t/m 23 juni
  • 12 december t/m 21 december

De vrolijke vijgenboom draagt het leed van de wereld op de schouders. Dit boomtype is bijzonder optimistisch, uiterst gevoelig, vriendelijk en toegankelijk. De vijgenboom kan zich oprecht verbazen over verbittering en hardheid en ziet het als missie daar een positieve draai aan te geven. Lukt dat niet, dan doet dat de vijgenboom pijn. Deze mensen zijn levenslustig, onafhankelijk en hebben vaak een aanstekelijke lach.

Beuk

  • 22 december

Beuken zijn echte doorzetters. Het zijn zeer geduldige mensen die hun leven goed georganiseerd hebben. Een beuk heeft vaak een goede baan en voldoende spaargeld, want een risico neemt dit boomtype liever niet. Deze mensen stellen hoge eigen aan zichzelf en anderen en staan doorgaans bekend als perfectionisten pur sang.


Berk

  • 24 juni

De berk houdt niet van ophef. Het zijn tevreden mensen met het hart op de juiste plaats. Ze zijn menslievend, gevoelig en vaak creatief onderlegd. Hoewel berken goed financieel inzicht hebben, zijn het vaker kunstenaars dan boekhouders. Een berk is doorgaans diplomatiek in de omgang, maar als iets niet gaat zoals gewenst, kan dit boomtype streng en autoritair zijn. Een berk is voor velen een rots in de branding.

Appelboom

25 juni t/m 4 juli

23 december t/m 1 januari

Liefde en tolerantie zijn kernwaarden voor de appelboom. Dit boomtype leeft moeiteloos in het nu en is daarmee een voorbeeld voor zijn omgeving. Appelbomen zijn meesters in het verenigen van tegenstellingen en dat maakt ze geboren bemiddelaars. Ze genieten van het leven en laten anderen mee genieten. Een appelboom is een idealist die zich beroepsmatig vaak inzet voor een betere wereld.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Andere geboortedatum?

Is jouw geboortedatum nog niet aan bod gekomen? Hier lees je deel één, deel twee en deel drie van de boomastrologie.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Geit? Zo combineert je Chinese teken met je sterrenbeeld
Geit? Zo combineert je Chinese teken met je sterrenbeeld