Geit? Zo combineert je Chinese teken met je sterrenbeeld

Geit? Zo combineert je Chinese teken met je sterrenbeeld Geit? Zo combineert je Chinese teken met je sterrenbeeld Geit? Zo combineert je Chinese teken met je sterrenbeeld

Herken je je in het Chinese teken Geit? Of zegt je westerse teken meer over wie je bent? De westerse en Chinese astrologie belichten beide een deel van je karakter. In het boek De twaalf tekens van de Chinese astrologie combineert Erika Sauer de types. In dit artikel lees je over de combinatietekens van de Geit.

Ken je je Chinese sterrenbeeld niet? Bereken het hier.

Ram-Geit

Ram-Geit komt zo nu en dan bozig uit de hoek. Deze vlammende types zijn daadkrachtig en kritisch. Ze stomen door, maar worden in hun voorwaartse beweging afgeremd door hun verstand. Dat frustreert ze. Ze zijn niet bang om te zeggen wat ze denken en bereiken met hun koppige vasthoudendheid veel op het zakelijke vlak. In de liefde hebben ze iemand nodig die hun temperament een beetje in banen kan leiden. Lukt dat, dan zijn het heerlijke partners.

Stier-Geit

Rust en ontspanning worden door Stier-Geit ruimschoots omarmd. Als ze de keuze hadden, werkten ze niet. Op dat vlak helpt aansporing van collega’s, vrienden of hun partner, want ze zijn – eenmaal bezig – tot veel in staat. Stier-Geiten hebben de tijd nodig voor alles, snelheid is geen kwaliteit van deze types. Voor een vredig gezinsleven hebben ze alles over en voor hun dierbaren gaan ze ten alle tijden door het vuur.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Tweelingen-Geit

Met humor en een liefdevolle aanpak dartelt Tweelingen-Geit door het leven. Dit type is intelligent en lijkt continu op kruispunten te staan. Keuzes maken, is niet de sterkste kant van Tweelingen-Geiten, maar daar zijn ze zich van bewust en werken ze aan. Tweelingen-Geit wil leren, over zichzelf en alles om hem heen. Ze worden snel verliefd, maar het kost tijd voor ze zich écht verbinden. Geduld is een schone zaak in de omgang met Tweelingen-Geit, maar ze geven er veel voor terug.

Kreeft-Geit

Kreeft-Geit ziet altijd beren op de weg. Enerzijds een krachtige eigenschap die getuigt van een sterk analytisch vermogen, anderzijds één die voor stagnatie kan zorgen. Deze mensen zien ieder detail en zijn geraffineerd in het benoemen van wat beter kan. Zelf vinden ze het lastig om kritiek te krijgen. In de liefde twijfelt Kreeft-Geit niet lang. Dit type weet wat hij wil en dat is een liefdevolle thuisbasis. Kreeft-Geit behoudt altijd zijn onafhankelijkheid en verbindt zich bij voorkeur niet al te vast.

Leeuw-Geit

Voor Leeuw-Geit staat succes bovenaan. Deze mensen werken hard en bereiken moeiteloos hun doelen, maar anders dan bij andere Leeuwen is hun trots niet altijd oprecht. Leeuw-Geiten zijn kritisch naar zichzelf maar verdoezelen dat met hun fijnzinnige gevoel voor humor en gereserveerdheid. Het duurt lang voor Leeuw-Geit zich echt geeft, hij of zij wil er blind op kunnen vertrouwen respect van zijn of haar partner te krijgen.

Maagd-Geit

Maagd-Geit is een financieel genie met een zorgzame aard. Het zijn trouwe mensen met een lange adem en een melancholische inborst. Dat laatste aspect van hun karakter is niet voor iedereen zichtbaar omdat Maagd-Geiten meestal verstandelijk overkomen. Als hun verdriet de overhand neemt, houden ze dat voor zichzelf. In de liefde willen ze dat het op hun manier gaat en daar winden ze geen doekjes om. Gelukkig compenseert hun zorgzame karakter deze karaktertrek ruimschoots.


Weegschaal-Geit

Kleurrijke figuren die met volle teugen van het leven genieten; dat zijn Weegschaal-Geiten. Ze maken van hun hobby hun beroep, verdienen goed geld, maar zijn verre van zuinig. Rechtvaardigheid hebben ze hoog in het vaandel staan, net als mode en de liefde. Het zijn charmeurs van de eerste orde en de open liefde spreekt ze aan, maar als hun partner dat niet ziet zitten, nestelen ze zich ook graag bij één persoon. Als ze maar grenzeloos kunnen filosoferen met diegene.

Schorpioen-Geit

Schorpioen-Geit gaat voor de winst en het kan hem niet schelen hoe ver hij daarvoor moet gaan. Deze mensen zijn ware strijders, vlees geworden vulkanen met een weergaloze aanvalslust. Schorpioen-Geiten beleven het leven intens en passievol. Ze zoeken een partner die trouw is en tegen hen opgewassen. In die zoektocht en de uiteindelijke relatie zijn ze uiterst liefdevol en beschermend.

Boogschutter-Geit

Sportiviteit en besluiteloosheid zijn kenmerkend voor de Boogschutter-Geit. Deze mensen rennen hard vooruit, maar lopen halverwege een stuk terug. Is het wel de juiste richting, het goede besluit? Boogschutter-Geiten hebben veel in huis, maar kunnen een duwtje in de rug goed gebruiken. Het zijn verleiders van de eerste orde en ze worden zelf ook graag verleid en verwend. Ze kiezen voor een partner die hen compenseert, steunt en compleet doorziet.

Steenbok-Geit

De fantasierijke Steenbok-Geit improviseert zijn hele leven bij elkaar. Deze opgewekte types werken hard en hebben een soepele oplossingsgerichte houding. Ze zijn altijd aan het leren en hebben veel kennis. Ontspanning is net zo belangrijk, weten ze, maar daar écht ruimte voor maken, is niet hun grootste talent. Een minder verstandelijke partner past daarom goed bij de Steenbok-Geit. Het lukt hem of haar dan makkelijker los te laten en op te laden.

Waterman-Geit

Waterman-Geit is mysterieus en straalt dat ook uit. Deze mensen werken zich soepel een weg door de carrière van hun dromen omdat ze intelligent zijn en hard werken. Als er iets niet klopt, winden ze zich erover op totdat het is opgelost. Waterman-Geiten zijn trouw, loyaal en uiterst kritisch. Ook in de liefde zijn ze niet snel overtuigd: heel langzaam gaat de deur naar hun hart open. Achter hun vastberaden gestalte schuilt een vat vol emoties waar Waterman-Geit zelden een boekje over open doet.

Vissen-Geit

Wie Vissen-Geit ontdekt, mag in zijn handen wrijven. Deze mensen zijn voor het geluk geboren, alleen hebben ze dat zelf zelden door. Vissen-Geit heeft veel in huis, maar kan begeleiding gebruiken bij de realisatie van zijn dromen. Geen begeleiding die er dik bovenop ligt, want daar wordt dit type chagrijnig van. Vissen-Geiten voelen als waarzeggers de toekomst aan en worden daar wel eens verdrietig van. Een partner of goede vriend die het zonnetje in huis is, biedt een passend tegenwicht.

Meer lezen?

Hier vind je alle andere Chinese tekens in combinatie met de westerse sterrenbeelden

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Chinese Haan? Zo combineert het met je sterrenbeeld
Chinese Haan? Zo combineert het met je sterrenbeeld