Leeuw: oktober geeft jou een prachtig nieuw begin

Leeuw: oktober geeft jou een prachtig nieuw begin Leeuw: oktober geeft jou een prachtig nieuw begin Leeuw: oktober geeft jou een prachtig nieuw begin

Oktober staat in het teken van afscheid. Meer nog dan andere tekens is voor Leeuw een afscheid ook een nieuw begin.

There is no greater power than the power of goodbye, zoals Madonna (ook een Leeuw) zingt. Die kracht zit hem in het feit dat je jezelf opnieuw moet uitvinden, terwijl een stuk van jou niet langer wordt ingevuld door een ander of door een bepaald patroon. Dat betekent dat je creatief kunt worden en dat is de grote kracht van Leeuw. Natuurlijk gaat dat niet zonder verdriet en zonder verwerking, maar je zult al snel de creatieve draad oppakken, als je deze kracht voelt.

Een nieuw begin

Vooral rond de nieuwe maan in oktober kan dit verlangen groot zijn. Dat is op 6 oktober, rond het middaguur. Kijk dan eens wat er in je leven gebeurt. Misschien is het iets kleins en symbolisch, zoals een vogeltje die op de vensterbank komt zitten om jou de boodschap te brengen dat het tijd is om weg te vliegen uit een bepaalde situatie. Misschien is het wat groter, een incident dat jou duidelijkheid geeft dat het nu echt tijd is voor het afscheid. Overigens kan dit afscheid ook gaan over iets in jezelf. Bepaald gedrag waarmee jij je eigen geluk saboteert. Het gaat niet altijd over dingen buiten jezelf. Houd dat in gedachten, dan geeft oktober jou een prachtig nieuw begin.


Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.

Meer lezen over je sterrenbeeld?

Health-horoscoop: dit zegt je sterrenbeeld over je gezondheid.

Volgend artikel
Horoscoop Maagd: het is tijd om afscheid te nemen
Horoscoop Maagd: het is tijd om afscheid te nemen