Terug naar overzicht

In oktober staat Maagd stil (en dat is positief nieuws)

Categorie
Tekst
Johanna Blok
In oktober staat Maagd stil (en dat is positief nieuws)

Stilstaan is misschien niet iets dat Maagd graag doet, maar als je er een gewoonte van maakt, kun je effectiever door het leven gaan.

Als echte Maagd raak je snel overweldigt door de lange lijstjes met dingen die je moet doen. Van stilstaan of -zitten kun je nerveus worden, bang ‘dat het nooit afkomt’. Maar juist door even rust en afstand te nemen, kun je een plan maken dat zo goed in elkaar zit, dat je de hele lijst in de helft afwerkt.

Lieve Maagd, Je hebt alle tijd van de wereld

Juist die drukke modus waarin je steevast verkeert, brengt veel tijdverlies met zich mee. Dus probeer het eens. Even stilstaan en overdenken welke dingen je vandaag of morgen of deze week wilt doen. Maak dat lijstje en leg het weg, vol vertrouwen dat het afkomt en dat je alle tijd van de wereld hebt. Dan verdwijnt de stress en komt het plezier terug dat jij hebt als je lekker ‘aan het werk bent’.

Sta ook stil bij de mensen om je heen. Die je aandacht willen of je aanwezigheid. Laat de zakelijke kant van het leven minder vaak voorgaan en laat de mensen die dichtbij je staan voelen hoe belangrijk ze voor je zijn.

Meer lezen?

Door anderen gelezen