Dit type geliefde ben jij volgens je sterrenbeeld

Dit type geliefde ben jij volgens je sterrenbeeld Dit type geliefde ben jij volgens je sterrenbeeld Dit type geliefde ben jij volgens je sterrenbeeld

Het is de kunst om in een relatie jezelf én je partner beter te begrijpen, en om de ander aan te leren voelen. Wat zijn jullie sterktes en zwaktes (in de relatie)? Wat vinden jullie fijn of minder fijn (aan elkaar)? Vraag het aan je sterrenbeeld.

Ram – De vrijgevige avonturier

De vrijgevige Ram is óók in de liefde impulsief en avontuurlijk. De partner van een Ram is het beste van het beste waard en moet dat ook weten. Dat betekent dus heel veel verrassingen en cadeautjes als je met een Ram aan het daten bent. Als vuurteken is de Ram pas echt trouw en loyaal als de seksuele energie in de relatie sterk aanwezig is. De partner moet zich daarbij als ‘de hoofdprijs’ opstellen die de Ram heeft moeten verdienen of zelfs veroveren. Anders verveelt de Ram zich snel en kijkt het weer verder. De Ram raakt snel uitgekeken op een relatie waarin weinig ‘nieuws’ gebeurt. Daarom is het belangrijk voor de partner om een Ram te blijven uitdagen.

Ideale match: een veelzijdige partner met voldoende diepgang.

Stier – De betrouwbare huisman/-vrouw

De Stier is het meest behulpzame teken van het dierenriem. Ook in de liefde zet het de behoeftes van zijn/haar partner boven die van zichzelf. Eenmaal gekozen voor de ware zal de Stier deze ook levenslang steunen en bijstaan door dik en dun. Loyaliteit is cruciaal voor de trouwe Stier. Relaties zijn in principe ‘voor altijd’, net zoals bij de Kreeft. Aandacht, sensualiteit en fijngevoeligheid zijn de kernwaarden van een stier voor een langdurige relatie. Respect en vertrouwen staan voorop. Als de partner niet voldoet aan de (nogal hoge) verwachtingen van een Stier, dan wordt deze – heel typerend – dwars, koppig en/of hard. Zet je Stier als partner vooral niet onder druk, geef hem/haar veel ruimte en toon genegenheid. Geef hem/haar de keuze. Respecteer zijn/haar eigenzinnige tempo. Maak hem/haar ook niet opzettelijk jaloers, want dat is de zwakte van een Stier.

Online training Tantra & seksuele energie

  • Voel je lichter, vrijer én levenslustiger

  • Meer uit je hoofd zijn en meer in contact met je lichaam

  • Meer dan 5.925 trainees gingen je voor

Ideale match: een fijngevoelige partner die zich kan toewijden aan een langdurige, traditionele relatie.

Tweelingen – De easy-going geliefde

Tweelingen is oprecht geïnteresseerd in de partner en laat dat goed merken. Een Tweelingen neemt zichzelf – op een positieve manier – niet zo serieus en helpt daarmee aan een luchtige, fijne relatie. Het is vooral belangrijk dat het leuk blijft. Máár het is de kunst om de tweelingen langer dan een paar weken gefascineerd te houden. Een Tweelingen raakt gauw uitgekeken in de partner. Het gras is elders groener, toch? Terwijl de partner dan de oppervlakkige kant van de Tweelingen begint te zien, is hij/zij alweer in een andere relatie beland. Intensiteit is dé boosdoener voor de Tweelingen. Houd de relatie – als partner – vooral luchtig.

Ideale match: een partner met een gezonde dosis intelligentie en humor die blijft fascineren.

Kreeft – De sensuele huismus

Emotionaliteit en sensitiviteit zijn zowel de sterkste als de zwakste eigenschappen van de Kreeft. Een Kreeft voelt de partner gauw aan en probeert hem/haar op zijn gemak te stellen voordat deze dit ook maar in de gaten heeft. Maar een onbegrepen, ongeliefde Kreeft die zich bevindt in een omgeving met te veel negatieve vibes zal zich defensief, humeurig en bitter opstellen. Óók en vooral in een relatie. Vertrouwen en zekerheid zijn de kernwaarden voor een kreeft in een goede relatie, net zoals de Stier. Als een Kreeft zich – letterlijk en figuurlijk –  thuis voelt in een relatie, geeft hij/zij werkelijk álles om er een warme, huiselijke sfeer van te maken. Vrijgevigheid, zorgzaamheid en loyaliteit maken de sensuele kreeft dan ook tot een fijne liefdespartner en een ideale ouder.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Ideale match: een partner die open en eerlijk communiceert en ‘thuis’ laat voelen.

Leeuw – De hartstochtelijke heer/lady

Warm, grappig en charismatisch: dé perfecte partner! Tijd, aandacht, liefde, genegenheid, cadeaus… Alles wat je maar mocht willen van je partner, de Leeuw overspoelt je ermee. Heel aantrekkelijk dus, de Leeuw als partner. De grote keerzijde aan dit sprookje is echter het ego van een Leeuw. Als de Leeuw het gevoel krijgt dat de partner – op welke manier dan ook – zich belangrijker opstelt dan hij/zij of de leeuw niet genoeg respect toont of aandacht geeft, dan komt de trotse, zelfzuchtige, egocentrische Leeuw tevoorschijn die heel moeilijke en veeleisend is. Al was dat eigenlijk niet de bedoeling van de Leeuw, jaagt dit gedrag zijn/haar partner natuurlijk weg. Drama en hartpijn zijn het gevolg voor de Leeuw die alles heel extreem beleeft. Hoe dan ook is een relatie met een Leeuw bijzonder energie vergend. Kun je dat aan?

Ideale match: een aandachtige, genegen, liefdevolle partner die Leeuw veel kan laten lachen en zichzelf soms opzij kan zetten.

Maagd – De onschuldige perfectionist

De zuivere, onschuldige Maagd is een loyale, toegewijde minnaar en partner. Perfectionisme is echter een belangrijk struikelblok. De Maagd kijkt vooral naar de potentie in een persoon. Dat is in principe goed, maar de te hoge verwachtingen zorgen ervoor dat de realiteit zwaar kan tegenvallen. Als de Maagd hier te ver in doorschiet, bestaat het risico dat hij/zij alleen achter zal blijven. Een zwakte van de Maagd is dat het de zwaktes van de ander niet – óf niet genoeg – accepteert. Hij/zij ziet de zwaktes van een partner als iets waaraan moet worden gewerkt. Wat op zich niet erg is, maar het kan wel ten koste gaan van het zelfvertrouwen van de ander en daarmee ook van de relatie.

Ideale match: een partner die kan helpen de angsten van de Maagd te overwinnen, hem/haar veel gerust kan stellen en veel aan het lachen kan maken.


Weegschaal – De romantische perfectionist

De romantische Weegschaal is verliefd op de liefde. Omdat het zoveel waarde hecht aan toewijding zal een Weegschaal niet gauw afhaken in een relatie. Door zijn/haar innerlijke rust en beschaving zal het hem/haar lukken alles positief te (blijven) bekijken. De keerzijde is echter dat de Weegschaal ook erg materialistisch, oppervlakkig en ijdel kan zijn. Dan draait het bijna alleen maar om uiterlijk en verleiding. Dit kan de relatie ook weer enorm oppervlakkig maken. Dan stelt de Weegschaal – net zoals de Maagd – onwaarschijnlijk hoge verwachtingen aan de partner waardoor de partner onzeker en ongelukkig wordt in de relatie. Als deze minder goede eigenschappen van de Weegschaal naar de voorgrond komen, dan is hij/zij allesbehalve trouw en zal het de ene relatie na de ander aangaan.

Ideale match: een hoffelijke partner met zekere verleidingskunsten en gevoel voor zinnelijke romantiek.

Schorpioen – De uitdagende verleider

De Schorpioen wordt niet snel verliefd, maar als het zover komt dan is hij/zij liefdevol en loyaal. De charismatische Schorpioen is magnetisch, zinnelijk en vooral uit op een diepgaande band. Geen oppervlakkige verbintenissen dus. Zijn/haar uitstraling trekt zonder moeite de aandacht, een Schorpioen is een natuurlijke verleider met een aangeboren sex appeal. De minder zekere Schorpioen kan echter bezitterig, jaloers en soms zelfs gewelddadig zijn. Machtsspelletjes en emotionele chantage – waar de Schorpioen niet slecht in is – zullen een sterke partner op den duur ook wegjagen. Het is bij een Schorpioen altijd het uiterste, niet er ergens tussen in. Alles of niets.

Ideale match: een partner die een Schorpioen emotionele en fysieke voldoening kan geven in een diepgaande relatie.

Boogschutter – Het onafhankelijke maatje

De avontuurlijke Boogschutter met het hart op de tong is eerlijk en integer en is gehecht aan vrijheid. Het is een gever, zowel fysiek als emotioneel en verwacht dat terug. Maar zolang hun vrijheid niet op het spel staat, zijn Boogschutters een heerlijk gezelschap. Als je de Boogschutter blijft interesseren en meedoet met alle spontane uitjes en tripjes, dan hoef je je nooit te vervelen. Zo kan je genieten van de trouwe, toegewijde Boogschutter die precies jou heeft gekozen. Zo niet, dan zal de Boogschutter geen moment omkijken naar jullie mislukte relatie. Auw! Aanhankelijkheid, jaloezie en bezitterigheid zijn de grote boosdoeners voor de nogal flirterige boogschutter. De Boogschutter wil een gelijkwaardige partner met eigenwaarde en zelfvertrouwen.

Dus als je aanwezige Boogschutter jou (onterecht) op de achtergrond stelt, geef dat dan gewoon aan. Veroorzaak geen onnodig drama door alles op te stapelen. Dat vindt een Boogschutter – op zijn zachtst uitgedrukt – niet leuk.

Ideale match: een meegaande partner die de boogschutter inspireert, verrast en vooral veel ruimte geeft, een kameraad.

Steenbok – De serieuze business(wo)man

Je kan werken om te leven óf leven om te werken. Een Steenbok doet doorgaans het tweede. Het leven, relaties, vriendschappen… Alles is pure business voor de steenbok. Je slaagt óf je faalt. Zwart óf wit. Een mislukte relatie wordt door een Steenbok gezien als falen. Een relatie is pas geslaagd als de partner óf de relatie een hogere status betekent voor de Steenbok. Dat is meteen de zwakte van een Steenbok. Doorgaans weet hij/zij niet hoe om te gaan met emoties en liefde. En eigenlijk hecht het daar ook weinig waarde aan.

Een typische Steenbok zal werk boven liefde stellen en de partner/relatie op het spel zetten om bijvoorbeeld een bedrijf staande te houden. Het leven is meer dan werk en status, lieve Steenbok, laat ook eens dingen gaan. Je kan niet alles en iedereen onder controle hebben en houden. Probeer ook eens te genieten van de kleine dingen in het leven. Geef meer aan hen die ook om jou geven. Geef de liefde ook een kans van ‘slagen’ bijvoorbeeld.

Ideale match: een partner die deze business mindset van de Steenbok – ook in de liefde – aan kan en zelfs waardeert.

Waterman – De vrije geest

De bijzonder vrijgeestige Waterman is een echte mensenmens in letterlijke zin. Het ziet niet echt een verschil tussen man en vrouw. Mens is mens voor de Waterman. Daarom heeft een Waterman vaak heel veel vrienden van beide geslachten (ja, ook exen) en deze vrienden zijn heilig. Je gaat de relatie aan met een Waterman én de vrienden. Of niet. Juist daarom zoekt een Waterman ook naar een partner met wie hij/zij eerst een hechte, diepe vriendschap kan vormen alvorens een relatie aan te gaan. Daarbij hecht de Waterman – net zoals de Boogschutter – heel veel waarde aan vrijheid.

De Waterman is overigens niet materialistisch ingesteld. Een relatie zou zomaar doodbloeden als zijn/haar vrijheid in gevaar komt en dan mag je alle gemeenschappelijke bezittingen houden. Als ie maar vrij is. Zo vergevensgezind als ie is, zou een Waterman wel bevriend met je kunnen blijven, zelfs als je hem hebt belazerd. Dat geldt ook voor exen. Al is het tegen je wil in, dus succes als je een jaloers type bent. Het struikelblok van een Waterman is het ontbreken van emotionele intelligentie. Hij/zij weet niet hoe om te gaan met gevoelens, jaloezie of emotionele uitbarstingen en kiest daarbij de makkelijkste weg: doen alsof er niks aan de hand is of wegrennen.

Ideale match: een partner die veel vertrouwen, vrijheid en respect kan geven (mits je zijn/haar vrienden ook als de jouwe ziet).

Vissen – De hopeloze romanticus

Een partner van het Vissen teken is misschien wel de meest onmogelijke soort persoon om in de hand te (willen) houden. De gevoelige Vissen zal bij problemen wegrennen, maar zal je niet per se verlaten. Ongeduldig kan je wachten tot ie weer terugkomt, want dat doet ie wel, maar niet met een oplossing. Was er een probleem dan? Als je de Vissen echter iets verkeerds hebt aangedaan, dan is hij/zij de laatste die het je zal vergeven. Dit alles maakt dat een Vissen op zijn best is in het begin van de relatie. Zo lang er vlindertjes in de buik zijn en probleempjes nog niet de kop opsteken is alles prima. Hij/zij is eeuwig op zoek naar dit verliefde gevoel.

Een open relatie zou dus prima werken als je het ervoor over hebt je Vissen partner te zien komen en gaan. Probeer je hem/haar echter onder de duim te houden? Dan trek je aan een dood paard, want voor je het weet is hij/zij foetsie. Voorgoed. Maar als je je Vissen partner voldoende in zijn/haar waarde kan laten en de nodige ruimte kan bieden, dan krijg je er ook wel wat voor terug: onvergelijkbare romantiek. Het overwegen waard dus.

Ideale match: een aanwezige partner die de Vissen partner blijft verzekeren dat hij/zij is toegewijd en hem/haar wil tegemoetkomen in zijn/haar angsten.

Meer Happinez?

Volgend artikel
Wanneer is het tijd om los te laten als het om de liefde gaat?
Wanneer is het tijd om los te laten als het om de liefde gaat?