Terug naar overzicht

Wanneer is het tijd om los te laten als het om de liefde gaat?

Categorie
Wanneer is het tijd om los te laten als het om de liefde gaat?

Als de kleinste dingetjes je ergeren

Je houdt van iemand, en dus vind je dat hij of zij het verdient dat je aan de relatie werkt. Maar wanneer zijn of haar kleinste gewoontes je de kriebels geven –Moet hij nu altijd zo overdreven hard lachen? Waarom zit zij altijd zo met haar voet te tikken als ze tv kijkt?– moet je die ergernis misschien serieus nemen.

Wanneer een ontspannen gesprek al heel lang geleden is

Elk stel is het wel eens oneens en een flinke ruzie op zijn tijd kan opluchten en ruimte geven. Maar wanneer alles aanleiding is voor een woordenwisseling, waarbij je dingen tegen je geliefde zegt die je eigenlijk helemaal niet wílt zeggen – en wanneer je eigenlijk niet eens meer weet waar je steeds zo boos om bent, kan dat een teken zijn dat je iets groters dwars zit.

Als je hem of haar steeds maar blijft verdedigen

Misschien zit hij gewoon niet zo lekker in zijn vel. Misschien heeft zij het erg druk op haar werk, of speelt er iets in haar familie wat haar dwarszit. Misschien, het zou heel goed kunnen. Maar wees eerlijk tegen jezelf. Blijf niet goedpraten dat de ander er niet voor jou is, of weinig interesse toont, wanneer je diep van binnen voelt dat dit niet tijdelijk is. Hoe hard je ook wilt dat hij of zij blijft, als het gevoel bij de ander voorbij is, tover je het niet terug. Je verdient iemand die helemaal voor je kiest.

Wanneer je spiegelbeeld je niet meer bevalt

Iedereen verandert door de jaren heen, en een relatie draagt daar natuurlijk aan bij. Dat kan iets moois zijn – je brengt elkaar verder. Vergelijk the old you, van voor je relatie, eens met wie je nu bent. Ben je tevreden, of heb je het gevoel dat je een andere kant op wilt? Is dat laatste het geval, dan kan dat heel veel oorzaken hebben – je verandert door alles wat je meemaakt. Maar het kan ook zijn dat je voelt dat je eigenlijk een andere afslag wilt nemen.

Als het pijn doet om door te gaan

Iedereen die wel eens een relatie heeft gehad die langer dan een paar maanden duurde, weet dat je in een relatie niet altijd over the moon kunt zijn. Soms is het even doorzetten en moet je door een dal om verder te komen. Maar heb je het gevoel dat de relatie je al lange tijd meer energie kost dan geeft, en dat je samen niet komt waar je wilt zijn, dan is het misschien tijd om te stoppen met proberen.

Door anderen gelezen