Jaarhoroscoop 2023 Maagd: dit staat je te wachten

Jaarhoroscoop 2023 Maagd: dit staat je te wachten Jaarhoroscoop 2023 Maagd: dit staat je te wachten Jaarhoroscoop 2023 Maagd: dit staat je te wachten

Maagd, je jaarhoroscoop voor 2023 is er! In onze grote jaarhoroscoop ontdek je waar je in 2023 blij van gaat worden, hoe je liever voor jezelf kunt zijn en welke aandacht je lichaam nodig heeft. Happinez huisastroloog Johanna Blok wierp een blik op de sterren om je te vertellen wat 2023 je gaat brengen op het gebied van body, mind en soul. Je jaarhoroscoop kun je nu voor het eerst niet alleen lezen, maar ook luisteren.

Beluister hier jouw jaarhoroscoop 2023, Maagd

Liever lezen? Lees je horoscoop hieronder:

Body

Vanaf 17 mei staat Jupiter in het aardeteken Stier waar hij jou overlaadt met good vibrations. Dat betekent dat het je voor de wind gaat, maar wat je lichaam betreft moet je een beetje op je hoede zijn, want je kunt meer dan normaal de neiging hebben jezelf te verwennen met lekkere hapjes en luie avondjes op de bank. Jupiter fluistert je in dat alles is toegestaan en dat je van het leven moet genieten. Nu is Maagd van nature een beetje streng voor zichzelf. Op elk gebied van je leven heb je regels bedacht waaraan jij je wilt houden. Zo laat naar bed, dat wel eten, dat niet, zoveel stappen op een dag. Dus een beetje laissez faire kan geen kwaad. Word niet boos op jezelf als de weegschaal een kilo meer aanwijst. Probeer te accepteren dat zelfs je lichaam golfbewegingen maakt: periodes waarin je het kunt onderwerpen aan discipline en periodes waarin je ontspant en het zijn zin geeft. Ook dat is selfcare.

Lees meer: Maagd, hier vind je jouw nieuwste maandhoroscoop

Mind

Met Uranus in Stier sta je mentaal voortdurend onder hoogspanning. Dat is fantastisch als je meedoet aan een brainstorm. Dan flitsen de goede ideeën zo tevoorschijn. Als een donderslag bij heldere hemel. Maar als je probeert te ontspannen, of als het tijd is om te slapen, kan het zijn dat je hoofd maar blijft doordraaien. Met to do-lijstjes, met dingen waar je je zorgen over maakt. Het kost je waarschijnlijk meer moeite dan normaal om jezelf even ‘uit’ te zetten. Proberen om te mediteren zorgt dan alleen maar voor meer onrust. De kunst is dat je een vorm van mentale ontspanning vindt die aansluit bij de behoeftes van Uranus. Humor is daarvan een perfect voorbeeld. Breng je geest tot rust door ’s avonds een comedy te kijken of grappige video’s. Wat ook altijd helpt bij Maagd is het op orde brengen van je spulletjes.

Soul

Pluto in het aardse teken Steenbok is het meest verbonden met de ontwikkeling van je ziel. In 2023 kun je tot de afronding komen van een lange periode waarin je de diepste en donkerste kanten van jezelf hebt leren kennen. Een periode waarin je enorm bent gegroeid. Dat zat hem deels in de ervaringen die het leven je voorschotelde, maar het zat hem ook in het zielsverlangen naar groei, naar meer. Dit jaar krijg je de kans de puntjes op de i te zetten, je zielswerkstuk af te ronden. Pluto gaat binnenkort definitief naar Waterman, maar in 2023 staat hij tot 19 maart en na 11 juni nog in Steenbok, waar hij jou tot dienst is bij de zoektocht naar het diepste van het diepste, de absolute kern, de waarheid over jezelf. Zo’n fase kan een afscheid met zich meebrengen. Van een stuk van jezelf waar je klaar mee bent. Een verslaving of een moeizame relatie bijvoorbeeld. Dat voelt als herwonnen vrijheid.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Wanneer is het volle maan in 2023? Dit overzicht vertelt het je
Wanneer is het volle maan in 2023? Dit overzicht vertelt het je