Jaarhoroscoop 2023 Ram: dit staat je te wachten

Jaarhoroscoop 2023 Ram: dit staat je te wachten Jaarhoroscoop 2023 Ram: dit staat je te wachten Jaarhoroscoop 2023 Ram: dit staat je te wachten

Ram, je jaarhoroscoop voor 2023 is er! In onze grote jaarhoroscoop ontdek je waar je in 2023 blij van gaat worden, hoe je liever voor jezelf kunt zijn en welke aandacht je lichaam nodig heeft. Happinez huisastroloog Johanna Blok wierp een blik op de sterren om je te vertellen wat 2023 je gaat brengen op het gebied van body, mind en soul. Je jaarhoroscoop kun je nu voor het eerst niet alleen lezen, maar ook luisteren.

Beluister hier jouw jaarhoroscoop 2023, Ram

Liever lezen? Lees je horoscoop hieronder:

Body

Tot 17 mei staat de optimistische planeet Jupiter in het teken Ram. Daar word je blij van, je bent een echte levensgenieter. Maar, het vergroot ook je gulzigheid, je behoefte om jezelf te vullen met alles wat vet en zoet is of alcohol bevat. Probeer om het verschil te ontdekken tussen gezonde eetlust en hedonistische honger. En steekt de hedonist in jou de kop op, kies dan voor producten die niet alleen lekker zijn maar ook voedzaam. Dadels in plaats van koekjes, noten in plaats van chips. Maathouden kan echt een uitdaging voor je zijn, maar na 17 mei overheerst de energie van Mars en ben je ouderwets je actieve en sportieve zelf. Dan raak je overtollige kilo’s snel en moeiteloos kwijt. Vooral sporten met een hoge intensiteit zoals poweryoga of hardlopen sluiten aan bij jouw natuurlijke behoefte. Vergeet daarna niet te ontspannen, bijvoorbeeld met yin yoga, een bad of massage.

Lees meer: Ram, hier vind je jouw nieuwste maandhoroscoop

Mind

Je honger is niet alleen lichamelijk, ook geestelijk heb je behoefte aan voeding, in de vorm van boeken en leraren die je uitdagen. Vooral tot 17 mei, als Jupiter nog in Ram staat, merk je dat. Misschien kun je in die periode een workshop volgen die je helpt om je geestelijke rijkdom te vergroten. Zie dit als een vorm van selfcare, als investering in jezelf. Na medio mei is de urgentie er misschien een beetje af, maar misschien wil je dan wel doorgeven wat je hebt geleerd, dus anderen inspireren. Probeer de veilige lijn te bewaken tussen inspireren en bekeren. Dat eerste doe je door een voorbeeld te zijn, door anderen te laten zien wat jij belangrijk vindt: walk your talk. Dus dat is misschien de soort selfcare waarop jij je kunt richten in de tweede helft van 2023: consistent en consequent zijn. Kies daarbij iets wat echt belangrijk voor je is, probeer niet om op elk vlak perfect te zijn. Dat is niet haalbaar, niet leuk en al helemaal niet inspirerend voor anderen.

Soul

Met Chiron in Ram kun je veel bezig zijn met het likken van geestelijke wonden die misschien al jaren oud zijn. Op een of andere manier kan het verleden terugkomen in steeds andere gedaanten. Als personen en situaties. Misschien herinner je je dingen die je niet kunt of wilt vergeten, dingen die zijn misgegaan binnen relaties omdat jij je te (on)afhankelijk opstelde. Dit is een teken dat je ziel wil groeien, maar dat kan alleen als jij naar de toekomst durft te kijken en als de pijn wordt geheeld. Daarom is het goed om je meer te richten op wie je wilt zijn in plaats van op de dingen die niet zijn gelopen zoals jij wilde. Een mooie manier om dat te doen is het praktiseren van zelfliefde door jezelf te omarmen en  te vergeven. Accepteer dat je fouten hebt gemaakt. Besef dat je ervan hebt geleerd. Je kunt dit heel bewust doen, met een mooi ritueel waarbij je iets verbrandt wat je herinnert aan de pijn.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Wanneer is het volle maan in 2023? Dit overzicht vertelt het je
Wanneer is het volle maan in 2023? Dit overzicht vertelt het je