Jaarhoroscoop 2023 Schorpioen: dit staat je te wachten

Jaarhoroscoop 2023 Schorpioen: dit staat je te wachten Jaarhoroscoop 2023 Schorpioen: dit staat je te wachten Jaarhoroscoop 2023 Schorpioen: dit staat je te wachten

Schorpioen, je jaarhoroscoop voor 2023 is er! In onze grote jaarhoroscoop ontdek je waar je in 2023 blij van gaat worden, hoe je liever voor jezelf kunt zijn en welke aandacht je lichaam nodig heeft. Happinez huisastroloog Johanna Blok wierp een blik op de sterren om je te vertellen wat 2023 je gaat brengen op het gebied van body, mind en soul. Je jaarhoroscoop kun je nu voor het eerst niet alleen lezen, maar ook luisteren.

Beluister hier je jaarhoroscoop 2023, Schorpioen

Liever lezen? Lees je jaarhoroscoop hieronder:

Body

Je lichaam ervaart het geschenk van Neptunus in Vissen. Als je weet dat Neptunus de planeet is van levensduur en eeuwige jeugd, dan begrijp je dat dit een prachtige invloed is. Je ziet er jong en gezond uit, ook als je daar helemaal je best niet voor doet. Zelfs als je een kater hebt of een nacht niet geslapen, zeggen mensen: ‘Wat zie je er goed uit!’ Daardoor kun je denken dat je overal mee wegkomt. Maar dat is niet zo. Je profiteert veel meer van deze invloed als je juist goed voor jezelf zorgt door sereen te blijven. Dat wil zeggen helder en kalm. Dus niet onder invloed van iets, maar in een meditatieve, ontspannen staat of in de natuur. Dat heeft een positief effect op je gezondheid en je zult merken dat je dan vanzelf minder behoefte hebt aan heftige prikkels.

Lees meer: Schorpioen, hier vind je jouw nieuwste maandhoroscoop

Mind

Houd de periode in de gaten tussen 19 maart en 11 juni, als Pluto in Waterman staat. Dat geeft je een voorproefje voor de komende jaren, waarin je zo fanatiek kunt proberen om bepaalde problemen op te lossen, dat je bijna gek wordt van jezelf. Het vreemde is dat je zou kunnen zoeken naar antwoorden op de verkeerde plaatsen: bij anderen in plaats van bij jezelf. Er is moed voor nodig om in de spiegel te kijken. Misschien kan tarot of een andere vorm van divinatie je daarbij helpen. Pluto in Waterman activeert ook iets van genialiteit in jou. Waardoor je een soort ‘uitvinding’ zou kunnen doen waarin je heilig gelooft. Alleen denken anderen er misschien anders over, waardoor je het gevoel hebt dat je hen moet overtuigen. Probeer erop te vertrouwen dat jouw goede ideeën geaccepteerd zullen worden als de tijd er rijp voor is. En met Pluto, je trouwe dienaar in Waterman, ben je gewoon je tijd een eindje vooruit.

Soul

Hoe vaak heb jij niet tegen iemand gezegd: karma is a bitch? Nou, die bitch bijt dit jaar de Schorpioenen in de staart. Vooral als jij je hebt uitgeleefd in gevoelens van wraak en leedvermaak. ‘Een koekje van eigen deeg’ heet dat ook wel in goed Nederlands. Maar Saturnus, de strenge vader onder de planeten, zou Saturnus niet zijn als na het leren van de les, de beloning komt. Dat gebeurt vanaf 8 maart als Saturnus verhuist naar het teken Vissen, waar hij jou graag tot steun is. Dan gaat het op zielsniveau nog steeds over karma. Je zou in contact kunnen komen met een persoon met wie je een contract hebt afgesloten. Je hebt beiden de taak op je genomen om in dit leven iets moois voor elkaar te doen. Dat is meestal niet vanzelfsprekend maar wel een enorme kans om te groeien. Geef je over aan de wensen van Saturnus en je ziel groeit de hemel in.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Wanneer is het volle maan in 2023? Dit overzicht vertelt het je
Wanneer is het volle maan in 2023? Dit overzicht vertelt het je