Jaarhoroscoop 2023 Steenbok: dit staat je te wachten

Jaarhoroscoop 2023 Steenbok: dit staat je te wachten Jaarhoroscoop 2023 Steenbok: dit staat je te wachten Jaarhoroscoop 2023 Steenbok: dit staat je te wachten

Steenbok, je jaarhoroscoop voor 2023 is er! In onze grote jaarhoroscoop ontdek je waar je in 2023 blij van gaat worden, hoe je liever voor jezelf kunt zijn en welke aandacht je lichaam nodig heeft. Happinez huisastroloog Johanna Blok wierp een blik op de sterren om je te vertellen wat 2023 je gaat brengen op het gebied van body, mind en soul. Je jaarhoroscoop kun je nu voor het eerst niet alleen lezen, maar ook luisteren.

Beluister hier jouw jaarhoroscoop 2023, Steenbok

Liever lezen? Lees je horoscoop hieronder:

Body

Met Pluto nog steeds het grootste deel van het jaar in het teken Steenbok (behalve van 20 maart tot 10 juni) kun je lichamelijk te maken krijgen met achterstallig onderhoud. Misschien ben je lang doorgelopen met een zere kies of rugpijn. Misschien heb je de controle gemist bij de tandarts. Hoe dan ook is het tijd om niet langer ‘flink’ te doen of je kop in het zand te steken. Het is tijd om verantwoordelijkheid te nemen voor je lichaam. Vraag je ook eens af wat er achter dat uitstelgedrag kan zitten. Is dat angst? Geloof je dat je sterk genoeg bent? Dat je hard moet zijn voor jezelf? Dat het maar vanzelf over moet gaan? Probeer net zo zacht en zorgzaam voor jezelf te zijn als dat je voor een geliefde bent. Dat is je beste selfcare advies voor 2023.

Lees meer: Steenbok, hier vind je jouw nieuwste maandhoroscoop

Mind

Vanaf 17 mei onderga jij de positieve vibes van Jupiter in Stier. Dat is voor Steenbok een enorme zegen. Jupiter zorgt voor optimisme en hoop. Stier is een aards teken dat een sterke band heeft met de materie, daar vallen geld en zeker- heden onder. Jupiter zorgt voor groei. Dat klinkt je ongetwijfeld als muziek in de oren. Je kunt merken dat financiële of andere materiële beslissingen die je neemt vruchten afwerpen. En
je kunt makkelijker ontspannen rond dit voor Steenbok toch altijd een beetje gevoelige thema. Je ontdekt dat positieve gedachten leiden tot mooie resultaten. Een beetje minder ‘better safe than sorry’, een beetje meer vertrouwen op de goede afloop. Kortom, een jaar waarin je merkt dat je ook succes en geluk kunt bereiken als je wat minder ‘verstandig’ bent dan normaal. Je kunt niet alles onder controle houden. En soms heeft het leven het goed met je voor, zonder dat jij zo hard hoeft te zwoegen. Als dat geen mooie boodschap is?

Soul

De planeet Saturnus die bij Steenbok hoort, staat vanaf 8 maart 2023 in het spirituele teken Vissen. Dan kan het zo maar zijn dat jouw nuchtere wereldbeeld begint te kantelen. Zou er dan toch meer zijn tussen hemel en aarde dan je dacht? Zou jouw leven toch een hogere bestemming hebben? Veel van de twijfel en scepsis die je soms kunt voelen, zal verdwijnen. Het lukt je beter om je over te geven aan, en te vertrouwen op een hogere macht. Wil je dat in de vorm van selfcare gieten, dan kan het fijn zijn om dat gevoel met anderen te delen. Bijvoorbeeld in een kerk of tijdens meditatiebijeenkomsten. Dan bereik je een nog sterkere, misschien zelfs mystieke beleving. Tegelijk kan ook de kluizenaar in jou behoefte hebben aan meer stilte en afzondering. Of cultiveer een kruidentuin, met je handen in de aarde. Ook dat is een manier om goed voor jezelf te zorgen. Maar wilde feesten of festivals? Dat zal wellicht minder goed aansluiten bij je emotionele behoeftes.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Wanneer is het volle maan in 2023? Dit overzicht vertelt het je
Wanneer is het volle maan in 2023? Dit overzicht vertelt het je