Jaarhoroscoop 2023 Vissen: dit staat je te wachten

Jaarhoroscoop 2023 Vissen: dit staat je te wachten Jaarhoroscoop 2023 Vissen: dit staat je te wachten Jaarhoroscoop 2023 Vissen: dit staat je te wachten

Vissen, je jaarhoroscoop voor 2023 is er! In onze grote jaarhoroscoop ontdek je waar je in 2023 blij van gaat worden, hoe je liever voor jezelf kunt zijn en welke aandacht je lichaam nodig heeft. Happinez huisastroloog Johanna Blok wierp een blik op de sterren om je te vertellen wat 2023 je gaat brengen op het gebied van body, mind en soul. Je jaarhoroscoop kun je nu voor het eerst niet alleen lezen, maar ook luisteren.

Beluister hier jouw jaarhoroscoop 2023, Vissen

Liever lezen? Lees je horoscoop hieronder:

Body

Vanaf 8 maart krijg je te maken met de komst van de strenge leermeester Saturnus. Dat is voor Vissen een stevige, opbouwende energie, die je helpt om structuur en discipline te vinden. Normaal gesproken is het ‘go with the flow’ en improviseer jij je gezondheid een beetje bij elkaar. Saturnus geeft je een uitgelezen kans om fundamenteel iets voor je lichaam te doen. Hij helpt je om met geduld een voedings- of beweegprogramma vol te houden. Om gedegen toe te werken naar een resultaat. Je zult wel wat innerlijke weerstand moeten overwinnen, maar uitstellen is geen optie. Saturnus is de planeet van gewrichten en botten zoals de knieën en de rug. Die zouden dan kunnen gaan opspelen. Maar als jij beseft wat een mooie kans Saturnus je biedt en je grijpt die met beide handen aan, dan kun je bereiken wat je wilt. Selfcare staat in 2023 voor jou gelijk aan liefdevol streng zijn.

Lees meer: Vissen, hier vind je jouw nieuwste maandhoroscoop

Mind

Ook je geest heeft baat bij de kracht van Saturnus. Het uitdenken en uitwerken van een groot (levens-) project behoort dan tot de mogelijkheden. Ook heb je minder het gevoel dat je gedachten alle kanten opgaan of dat je te veel invloed van anderen ondervindt. Het lukt beter om jezelf te begrenzen en de focus te vinden die je nodig hebt bij werk, zaken en geregel. Echt romantisch of avontuurlijk is zo’n Saturnale periode niet en dat kun je soms een beetje missen, maar je kunt echt bouwen aan de toekomst en dat is van onschatbare waarde. Als je nu de goede beslissingen neemt, heb je daar over tien of zelfs dertig jaar nog steeds profijt van. Misschien kun je wat ongeduldig zijn en wil je sneller resultaat zien. Dat is begrijpelijk. Saturnus is nu eenmaal niet zo’n snelle jongen. Zie het oefenen en cultiveren van geduld als een goede manier om voor jezelf te zorgen. In het Engels zeggen ze a watched kettle never boils… Als je iets graag wilt en je besteedt er steeds aandacht aan, dan lijkt het nooit te gebeuren, net als staren naar een fluitketel het water niet sneller laat koken (het lijkt alleen maar langer te duren).

Soul

Ook in 2023 ondersteunt Neptunus in Vissen jou bij het beoefenen van spiritualiteit. Dat houdt in dat devotie en overgave een grote rol spelen, wat je kunt koesteren met een huisaltaar. En terwijl de wereld lijkt te verharden, blijf jij de bewaker van een samenleving waarin liefde en empathie belangrijker zijn dan geld. Je blijft begrip vragen voor dieren en mensen in een moeilijke positie. Je zou kunnen voelen dat jij je mystieke inzichten met anderen wilt delen. Wees daar een beetje zuinig mee. Niet iedereen staat open voor de soms heftige of uitzonderlijke inzichten die jij hebt opgedaan. Geef mensen de ruimte om aan je woorden te twijfelen. Als de tijd rijp is zullen ze eraan terugdenken.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Wanneer is het volle maan in 2023? Dit overzicht vertelt het je
Wanneer is het volle maan in 2023? Dit overzicht vertelt het je