Jaarhoroscoop 2023 Weegschaal: dit staat je te wachten

Jaarhoroscoop 2023 Weegschaal: dit staat je te wachten Jaarhoroscoop 2023 Weegschaal: dit staat je te wachten Jaarhoroscoop 2023 Weegschaal: dit staat je te wachten

Weegschaal, je jaarhoroscoop voor 2023 is er! In onze grote jaarhoroscoop ontdek je waar je in 2023 blij van gaat worden, hoe je liever voor jezelf kunt zijn en welke aandacht je lichaam nodig heeft. Happinez huisastroloog Johanna Blok wierp een blik op de sterren om je te vertellen wat 2023 je gaat brengen op het gebied van body, mind en soul. Je jaarhoroscoop kun je nu voor het eerst niet alleen lezen, maar ook luisteren.

Beluister hier jouw jaarhoroscoop 2023, Weegschaal

Liever lezen? Lees je horoscoop hieronder:

Body

De interessantste periode van 2023 valt voor jou tussen 19 maart en 11 juni. Dan bevindt Pluto zich voor het eerst sinds 1919 (dus meer dan 100 jaar) in het teken Waterman. Daar kan Pluto jou begeleiden en ondersteunen bij je ontwikkeling op elk vlak. Lichamelijk kan het zijn dat je je bewust wordt van zwakke plekken die een relatie hebben met je geest. De stress die zich in je onderrug nestelt, de huiduitslag die alleen verschijnt als jij je druk maakt op je werk. Dat soort dingen. Nu is het lastige van dergelijke klachten dat we soms te snel wijzen naar stress als oorzaak, terwijl we het tegelijkertijd over het hoofd zien. Het kan dus best een puzzel zijn om uit te zoeken wat je dwars zit. Probeer in elk geval open te staan voor de mogelijkheid dat het psychosomatisch is. Probeer te onderzoeken wat je lichaam jou probeert te vertellen. Als je benauwd bent, wat is er in het leven dat jou benauwt? En maak vaker gebruik van de helende klanken van muziek.

Lees meer: Weegschaal, hier vind je jouw nieuwste maandhoroscoop

Mind

Pluto zet jouw geest op zijn kop. Tussen 19 maart en 11 juni is het net of je ineens ontwaakt uit een droom, alsof er een extra laagje bewustzijn bijkomt. Je kunt gefascineerd raken door mysteries van leven en dood. Dat kan bijvoorbeeld gaan over misdaad, maar ook over bijna-dood-ervaringen of genetica. Wat ook je nieuwe interesse mag zijn, het brengt je op onbekende plaatsen en bij mensen van wie je vroeger het bestaan niet kende. Er gaat een wereld voor je open. Natuurlijk heeft dit toch met jouzelf te maken. Jij bevindt je in een fase van verdieping. Jij voelt de behoefte om te weten wat er gebeurt in of na dit leven. Dat maakt je tot een (nog) interessantere gesprekspartner voor anderen. Die zullen misschien verbaasd zijn. ‘Goh ik wist niet dat jij je hiervoor interesseerde.’ Zie deze periode als het begin van een ontdekkingsreis, niet de wereld over, maar naar de diepste geheimen van het leven. Volgend jaar meer.

Soul

Als sluitstuk bemoeit Pluto zich ook met de groei van je ziel. Dat kan betekenen dat je interessante herinneringen krijgt aan vorige levens. Pluto is namelijk de poortwachter van de trauma’s die je in vorige levens hebt opgelopen en die je in dit leven moet overwinnen om verder te kunnen. Misschien had je in een vorig leven een controversiële mening waarvoor je veroordeeld bent. Misschien durf jij je daarom in dit leven niet uit te spreken. Misschien was je de slaaf van je partner en zet je dat patroon voort in dit leven. Pluto zou je kunnen confronteren met die herinneringen en je helpen om de angst te overwinnen. Door te beseffen dat je niets meer te vrezen hebt en dat je veilig bent. Uiteindelijk zul je zelf de sprong moeten wagen, maar Pluto helpt je om het voorwerk te doen.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Wanneer is het volle maan in 2023? Dit overzicht vertelt het je
Wanneer is het volle maan in 2023? Dit overzicht vertelt het je