Kreeft, 2019 is het jaar van actie  

Kreeft, 2019 is het jaar van actie    Kreeft, 2019 is het jaar van actie    Kreeft, 2019 is het jaar van actie   

Kreeft, in 2019 kom jij in actie. Je pakt lekker door en laat je door niets tegenhouden.

Doen

Emotioneel gezien is het in 2019 tijd voor een pauze. De focus ligt minder op voelen en gevoelens. Maar dat betekent niet dat je stilstaat. In tegendeel, want je komt meer in de ‘doen’-modus. Sneller schakelen, meer actie, minder navelstaren.

Dat is misschien een beetje onwennig omdat je altijd tijd nodig hebt om te wennen, je thuis te voelen, emoties te verwerken. Maar je zult zien dat het je dit jaar bijzonder goed afgaat, dat er een soort learning by doing ontstaat, waardoor je steeds meer plezier krijgt in zaken als klussen, sporten, werken, aanpakken, rommel opruimen.

Marie Kondo

Vooral je huis is toe aan een grote opruimactie volgens de regels van de kunst van Marie Kondo. Daarbij kom je dingen tegen uit je verleden, maar dankzij de doen-modus blijf je er niet eindeloos bij stilstaan. Je doet spullen die je niet meer nodig hebt makkelijker weg of geeft ze een nieuw leven.

Buiten spelen

In de liefde krijg je te maken met hoge verwachtingen en aanspraken van de ander. Hij/zij heeft jou echt nodig en laat dat merken op een manier die niet altijd prettig is. Deze behoefte kan botsen met jouw verlangen om aan te pakken en door te pakken. Daardoor kun je zelfs gaan twijfelen aan je gevoelens voor deze persoon.

Laat je daardoor niet verwarren. In elke relatie zijn er momenten waarop ‘het gevoel’ even weg is. Dan ga je even lekker buiten spelen en als je terugkomt, heb je weer zin om elkaar te zien en met elkaar te praten. Een middag voor jezelf kan al genoeg zijn om weer enthousiast over hem of haar te worden. Zo’n ‘koele’ periode is het werk van Saturnus, die in Steenbok staat. Toch is er ook de belofte dat het beter gaat als je doorzet en je partner positief blijft benaderen. Misschien komt er straks zelfs een periode dat de liefde sterker is dan ooit.

Meer lezen, Kreeft?

Volgend artikel
Leeuw, in 2019 vertrouw jij op jezelf
Leeuw, in 2019 vertrouw jij op jezelf