Kreeft, dit is je maandhoroscoop voor december 2023

Kreeft, dit is je maandhoroscoop voor december 2023 Kreeft, dit is je maandhoroscoop voor december 2023 Kreeft, dit is je maandhoroscoop voor december 2023

December is de tijd om feestelijk samen te zijn met kaarslicht, familie en vrienden. Het is ook de maand waarin eenzaamheid kan worden gevoeld. Dat is de donkere kant van de Steenbok-maand en van Saturnus. Toch kun je met Saturnus in Vissen ook ontdekken waar jouw kracht ligt om de eenzaamheid te doorbreken.

Maandhoroscoop december 2023: Kreeft

Jij kunt het gevoel hebben dat je voor het doorbreken van gevoelens van eenzaamheid niet bij je medemens terecht kunt. Al hang je continu aan de telefoon met vriendinnen, juist de oppervlakkige praatjes kunnen je momenteel enorm tegen de borst stuiten en je gevoel van leegte versterken. Je hebt iets nodig dat verder gaat. Een hogere vorm van wijsheid en troost. Die zou je weleens kunnen vinden in oude ayurvedische of boeddhistische geschriften. Maar ook de Bijbel, de Thora of de Koran kunnen je de weg wijzen naar een leven waarin je meer verbinding voelt.

Zo kan het een maand worden waarin jij je terugtrekt in dikke boeken, even de waan van de dag laat voor wat-ie is. Zelfs op momenten dat je met anderen samenkomt, merk je dat je verlangt naar die diepgang. Boeken zouden je beste gezelschap en grootste troost kunnen worden. Nog mooier is het natuurlijk als je het gezelschap zoekt van mensen die hetzelfde ervaren. Denk aan filosofen, doordenkers of een leesclub met mensen die op dezelfde golflengte zitten. Als het vervolgens ook nog lukt om anderen een wijze en troostende boodschap mee te geven, is je missie geslaagd.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Boogschutter-seizoen: dit betekent het voor jou
Boogschutter-seizoen: dit betekent het voor jou