Ram, dit is je maandhoroscoop voor december 2023

Ram, dit is je maandhoroscoop voor december 2023 Ram, dit is je maandhoroscoop voor december 2023 Ram, dit is je maandhoroscoop voor december 2023

December is de tijd om feestelijk samen te zijn met kaarslicht, familie en vrienden. Het is ook de maand waarin eenzaamheid kan worden gevoeld. Dat is de donkere kant van de Steenbok-maand en van Saturnus. Toch kun je met Saturnus in Vissen ook ontdekken waar jouw kracht ligt om de eenzaamheid te doorbreken.

Maandhoroscoop december 2023: Ram

Saturnus in Vissen heeft voor iedereen één heel belangrijke boodschap: we hebben spiritualiteit nodig om leegte en eenzaamheid op te lossen. Dat is verankerd in ons brein, in ons DNA. Zonder spiritualiteit zijn we letterlijk zielen die op aarde ronddolen zonder doel of richting. Jij kunt je hier deze maand heel sterk bewust van zijn. Daaruit kan de behoefte ontstaan om jouw spirituele kwaliteit te delen met mensen die het minder hebben getroffen dan jijzelf. Je kunt je ontpoppen als iemand die anderen helpt en troost, bijvoorbeeld als ze ziek of verslaafd zijn. Dat kun je op verschillende manieren doen. Met een warme kom soep, door er gewoon te zijn of door anderen te laten zien hoe je contact maakt met een hogere energie. Het maakt niet uit of dit nu God, Allah of Jahweh is. Het kan zelfs die ene mooie grote boom in het bos zijn, die voor jou oneindigheid, goedheid en kracht vertegenwoordigt.

Dat kan voelen als een heilige opdracht, een missie of een verantwoordelijkheid die je wilt dragen. Misschien ervaar je ook momenten van teleurstelling, waarop je het gevoel hebt dat je daarin alleen staat. Toch put je al snel weer troost uit het feit dat je ziet dat je anderen echt tot steun kunt zijn. 

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Boogschutter-seizoen: dit betekent het voor jou
Boogschutter-seizoen: dit betekent het voor jou