Schorpioen, dit is je maandhoroscoop voor december 2023

Schorpioen, dit is je maandhoroscoop voor december 2023 Schorpioen, dit is je maandhoroscoop voor december 2023 Schorpioen, dit is je maandhoroscoop voor december 2023

December is de tijd om feestelijk samen te zijn met kaarslicht, familie en vrienden. Het is ook de maand waarin eenzaamheid kan worden gevoeld. Dat is de donkere kant van de Steenbok-maand en van Saturnus. Toch kun je met Saturnus in Vissen ook ontdekken waar jouw kracht ligt om de eenzaamheid te doorbreken.

Maandhoroscoop december 2023: Schorpioen

Misschien is het een idee om iets te doen met kinderen tijdens de decemberfeesten. Jouw bijdrage aan de feestvreugde is ervoor zorgen dat kinderen zich niet eenzaam of verlaten voelen. Misschien had je zelf als kind het gevoel dat je alleen op de wereld was en voel je daarom zo goed aan wat kinderen nodig hebben. Iemand die ze ziet, die naar ze luistert en die ze het gevoel kan geven dat ze ertoe doen. Het voelt als een grote verantwoordelijkheid om dit op te pakken. Misschien zijn het de vriendjes van je eigen kinderen, die het thuis niet zo leuk hebben als jouw kids. Misschien is er een project voor kinderen in de buurt of voor kinderen van vluchtelingen.

Je hoeft er niet naar te zoeken. Zulke dingen komen vaak vanzelf op je pad. Het spirituele karakter van Saturnus zorgt er bovendien voor dat je je kunt verbinden met de puurheid van de kinderziel. Niet alleen in kinderen, maar in iedereen. Dan is het bijzonder inspirerend om samen creatief bezig te zijn, je uit te leven en gek te doen. Je komt daardoor namelijk ook weer in contact met het creatieve en blije kind in jezelf. Merry, merry!

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Boogschutter-seizoen: dit betekent het voor jou
Boogschutter-seizoen: dit betekent het voor jou