Vissen, dit is je maandhoroscoop voor december 2023

Vissen, dit is je maandhoroscoop voor december 2023 Vissen, dit is je maandhoroscoop voor december 2023 Vissen, dit is je maandhoroscoop voor december 2023

December is de tijd om feestelijk samen te zijn met kaarslicht, familie en vrienden. Het is ook de maand waarin eenzaamheid kan worden gevoeld. Dat is de donkere kant van de Steenbok-maand en van Saturnus. Toch kun je met Saturnus in Vissen ook ontdekken waar jouw kracht ligt om de eenzaamheid te doorbreken.

Maandhoroscoop december 2023: Vissen

Met Saturnus in Vissen ben je momenteel sterk teruggeworpen op jezelf. Daardoor kun je momenten van eenzaamheid sterker ervaren dan normaal, alsof je helemaal alleen op de wereld bent. Er kunnen momenten zijn dat je het gevoel hebt dat niemand jou ooit zal begrijpen, dat je er nooit ‘bij’ zult horen. Vooral in december is dat confronterend. Je kunt jezelf pijnigen met de vraag waarom dit is. Maar Saturnus biedt je ook een uitweg. Dat begint met praten over wat er in je omgaat, maar nog belangrijker is het om te proberen om lichamelijk dichter bij anderen te zijn. En dan met name je partner of iemand waar je diepe gevoelens voor koestert. Maak contact met je handen – denk aan massage, reiki – of gewoon een arm om iemand heen. Daarin schuilt je kracht. Tegelijk kun je dat ook erg spannend vinden, alsof het niet zou mogen, alsof je een beetje opgesloten zit in je lijf. Als het lukt dit te doorbreken, kun je ontdekken dat de ander net zoveel behoefte heeft aan fysiek contact als jij. Zo zal ook de spirituele connectie tussen jullie zich herstellen of verstevigen.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Boogschutter-seizoen: dit betekent het voor jou
Boogschutter-seizoen: dit betekent het voor jou