Waterman, dit is je maandhoroscoop voor december 2023

Waterman, dit is je maandhoroscoop voor december 2023 Waterman, dit is je maandhoroscoop voor december 2023 Waterman, dit is je maandhoroscoop voor december 2023

December is de tijd om feestelijk samen te zijn met kaarslicht, familie en vrienden. Het is ook de maand waarin eenzaamheid kan worden gevoeld. Dat is de donkere kant van de Steenbok-maand en van Saturnus. Toch kun je met Saturnus in Vissen ook ontdekken waar jouw kracht ligt om de eenzaamheid te doorbreken.

Maandhoroscoop december 2023: Waterman

Hoeveel mensen zitten niet alleen thuis met een miljoen op de bank? It’s lonely at the top. Dat geldt niet alleen voor roem, maar ook voor rijkdom. Het hebben van veel geld kan ervoor zorgen dat je anderen niet meer durft te vertrouwen omdat ze achter je geld aan zouden zitten. Of omdat je bang bent dat je het moet delen. Zo kan geld bijdragen aan een gevoel van isolement. Denk aan het beroemde kerstverhaal ‘A Christmas Carol’ waarin de gierige Scrooge ontdekt welke prijs hij betaalt voor zijn rijkdom.

Saturnus vraagt jouw aandacht voor dit fenomeen. Misschien speelt het in je eigen leven, misschien speelt het bij iemand die je kent. Als rijkdom dit effect op jou of de ander heeft, leidt het tot spirituele armoede. In december ben jij in staat om deze armoede te doorbreken. Bij jezelf en bij de ander, als een ware kerstgeest.

Moet je daarvoor net als een bekeerde Scrooge je geld weggeven? Dat mag natuurlijk, mocht je genoeg hebben. Maar misschien zit je aan de andere kant van het verhaal en is het juist tijd om in december van anderen te ontvangen wat je nodig hebt. Anderen de kans geven jou te helpen, is ook een goede daad…

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Boogschutter-seizoen: dit betekent het voor jou
Boogschutter-seizoen: dit betekent het voor jou