Weegschaal, dit is je maandhoroscoop voor december 2023

Weegschaal, dit is je maandhoroscoop voor december 2023 Weegschaal, dit is je maandhoroscoop voor december 2023 Weegschaal, dit is je maandhoroscoop voor december 2023

December is de tijd om feestelijk samen te zijn met kaarslicht, familie en vrienden. Het is ook de maand waarin eenzaamheid kan worden gevoeld. Dat is de donkere kant van de Steenbok-maand en van Saturnus. Toch kun je met Saturnus in Vissen ook ontdekken waar jouw kracht ligt om de eenzaamheid te doorbreken.

Maandhoroscoop december 2023: Weegschaal

Jij zou in december kunnen beseffen hoe belangrijk dieren en andere ‘dienstbaren’ (denk aan de bediende in de winkel, verpleging of thuishulp) nu echt zijn. Er gewoon ‘zijn’ kan werken als balsem voor gevoelens van eenzaamheid. Misschien worden er geen diepgaande gesprekken gevoerd, misschien is het contact niet eens intensief, maar het feit dat je samen bent en gewoon ‘je ding’ doet, kan enorm prettig zijn. Voor sommigen is dit misschien wel het enige contact dat er is. En dat maakt het nog belangrijker. Dit besef kan jou inspireren om – al dan niet met de hulp van dieren – deze rol te willen vervullen in het leven van anderen. Misschien als nieuwe roeping, medewerker in de zorg bijvoorbeeld. Het hoeft natuurlijk niet zo drastisch. Je zou ook kunnen helpen als vrijwilliger in het buurthuis tijdens een kerstavond voor ouderen. Het belangrijkste is dat je ervaart hoe fijn het is als we er voor elkaar zijn, gewoon in stilte, met zachte gebaren en het bieden van een helpende hand. Misschien dacht je altijd dat daar grote offers voor nodig zijn, maar alle beetjes helpen. Zelfs iemand helpen oversteken bij de bushalte.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Boogschutter-seizoen: dit betekent het voor jou
Boogschutter-seizoen: dit betekent het voor jou