Kreeft: dit is je maandhoroscoop voor februari 2023

Kreeft: dit is je maandhoroscoop voor februari 2023 Kreeft: dit is je maandhoroscoop voor februari 2023 Kreeft: dit is je maandhoroscoop voor februari 2023

Februari is vaak de maand waarin carnaval wordt gevierd. Mensen zetten een masker op, leven zich uit en vergeten even alle regels. Maar vrolijkheid is soms een masker. Erachter verbergen we misschien onze tranen. Tegelijkertijd helpt lachen om verdriet te verzachten. Dat thema – lachen door je tranen heen – past bij de planeet Mercurius, die vanaf 11 februari in Waterman staat.

Maandhoroscoop februari 2023: Kreeft

Zolang Mercurius in Steenbok staat, tot de elfde, gaat de aandacht naar je partner. Deze stelt zich op als iemand die jou opvrolijkt en je bij de les houdt als het om emoties gaat. Wat voel je, wat gaat er in je om? Het is best fijn dat je wordt overladen met aandacht, maar als Kreeft ben je van nature ook een beetje ingesteld op lijden voor de liefde. Dat vind je vanzelfsprekender dan dat de meeste anderen dat vinden. Zonder pijn geen geluk. Dat beetje aangename pijn, dat bitterzoete van de liefde zou je kunnen gaan missen nu die ander zich opstelt als de perfecte partner en vriend.

Op 11 februari gaat Mercurius het teken Waterman binnen. Dan ben je niet langer het middelpunt van je partners aandacht. Dan zul je het zelf moeten doen. Dat is lastig, want Kreeft gebruikt de partner als spiegel, als klankbord van de eigen emoties. Dan kan het verleidelijk zijn je masker op te zetten en te doen alsof het je niet raakt. Uiterlijk onbewogen, maar met een bloedend hart. De opdracht is om dat juist niet te doen, om in contact te blijven met je ware gevoelens én met de ander.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Waterman-seizoen: dit betekent het voor jou
Waterman-seizoen: dit betekent het voor jou