Maagd: dit is je maandhoroscoop voor februari 2023

Maagd: dit is je maandhoroscoop voor februari 2023 Maagd: dit is je maandhoroscoop voor februari 2023 Maagd: dit is je maandhoroscoop voor februari 2023

Februari is vaak de maand waarin carnaval wordt gevierd. Mensen zetten een masker op, leven zich uit en vergeten even alle regels. Maar vrolijkheid is soms een masker. Erachter verbergen we misschien onze tranen. Tegelijkertijd helpt lachen om verdriet te verzachten. Dat thema – lachen door je tranen heen – past bij de planeet Mercurius, die vanaf 11 februari in Waterman staat.

Maandhoroscoop februari 2023: Maagd

Maagd is de aardse dochter van Mercurius. Jij voelt je het beste als Mercurius in een ander aardeteken staat, zoals Stier of Steenbok. Dat is het geval tot 11 februari. Dan ben je helemaal in je element tijdens het regelen van de aardse zaken die voor jou zo belangrijk zijn. Opruimen, lijstjes afwerken, de administratie, huid en haar verzorgen. En dan liefst tien dingen op een dag, waardoor je het gevoel hebt dat je lekker bent opgeschoten. Hoezeer je er ook van geniet om in control te zijn, als je te veel doet van de dingen waar je toch al goed in bent, kun je een uitdaging gaan missen. Na 11 februari, als Mercurius naar Waterman gaat, slaat dat om. Dan kun je juist de controle verliezen, omdat dingen continu anders gaan dan jij had gepland. Zolang je daar de humor van inziet is er niets aan de hand, maar het zou jammer zijn als je jezelf de schuld gaat geven van de dingen die verkeerd lopen. Natuurlijk, jij voelt je altijd hyperverantwoordelijk voor alles en iedereen, maar je bent geen godin. Het beste is om zo af en toe de handen in de lucht te gooien en te zeggen: ‘sorry, ik kon er niets aan doen!’.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Waterman-seizoen: dit betekent het voor jou
Waterman-seizoen: dit betekent het voor jou