Ram: dit is je maandhoroscoop voor februari 2023

Ram: dit is je maandhoroscoop voor februari 2023 Ram: dit is je maandhoroscoop voor februari 2023 Ram: dit is je maandhoroscoop voor februari 2023

Februari is vaak de maand waarin carnaval wordt gevierd. Mensen zetten een masker op, leven zich uit en vergeten even alle regels. Maar vrolijkheid is soms een masker. Erachter verbergen we misschien onze tranen. Tegelijkertijd helpt lachen om verdriet te verzachten. Dat thema – lachen door je tranen heen – past bij de planeet Mercurius, die vanaf 11 februari in Waterman staat.

Maandhoroscoop februari 2023: Ram

Mercurius in Waterman brengt jou goed nieuws. Tijdens de periode waarin Mercurius in Steenbok stond, kan het zijn dat je veel druk hebt gevoeld om je aan te passen, om anderen te laten zien dat je meedoet aan de ratrace. Daarbij hoort dat het niet handig was om je kwetsbaar op te stellen, want in een ambitieuze omgeving wil jij vooral laten zien hoe sterk je bent.

Vanaf 11 februari voel je meer ruimte om jezelf te zijn, om achter je eigen verlangens aan te gaan, zonder rekening te houden met de eisen van je omgeving. Vrijheid! Daarbij komt ook meer ruimte om je ware emoties te laten zien. Je hoeft je niet te schamen, je in te houden of flink te zijn. Je tranen en je schaterlach mogen er weer zijn. Nee, ze wíllen er zijn. Dat geeft jou het gevoel dat je weer 100 procent leeft. Misschien is het goed om te onderzoeken waardoor je met enige regelmaat jezelf zo kwijt kunt raken. Waarom het oordeel van anderen zo belangrijk voor je is. Want als Ram heb je een enorm grote mond en laat je graag zien hoe onafhankelijk je bent, maar ondertussen verlies je energie omdat je bezig bent indruk te maken op anderen. De enige op wie je indruk hoeft te maken, dat ben jijzelf…

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Waterman-seizoen: dit betekent het voor jou
Waterman-seizoen: dit betekent het voor jou