Schorpioen: dit is je maandhoroscoop voor februari 2023

Schorpioen: dit is je maandhoroscoop voor februari 2023 Schorpioen: dit is je maandhoroscoop voor februari 2023 Schorpioen: dit is je maandhoroscoop voor februari 2023

Februari is vaak de maand waarin carnaval wordt gevierd. Mensen zetten een masker op, leven zich uit en vergeten even alle regels. Maar vrolijkheid is soms een masker. Erachter verbergen we misschien onze tranen. Tegelijkertijd helpt lachen om verdriet te verzachten. Dat thema – lachen door je tranen heen – past bij de planeet Mercurius, die vanaf 11 februari in Waterman staat.

Maandhoroscoop februari 2023: Schorpioen

Zodra Mercurius vanaf 11 februari in Waterman staat, heb jij de neiging je clownsneus op te zetten en anderen een spiegel voor te houden. Als psycholoog van de dierenriem vind je het sowieso fijn om anderen te prikkelen en te confronteren. Dat is niet alleen een manier om controle te houden, maar ook om jezelf te leren kennen.

Met de hulp van Mercurius doe je er een schepje bovenop, maar wel op een luchtige en grappige manier. Daarmee kun je meer bereiken dan normaal, want je komt minder bedreigend over, zelfs als je best heftige uitspraken doet. ‘Men’ pikt het van jou. Dat is heerlijk als je een beroep hebt waarin je werkt met deze kwaliteiten, als coach, trainer of therapeut.

Het is ook fijn als er in de familie of directe omgeving iets speelt dat moet worden opgelost. Met je speelse en heldere manier van communiceren weet jij de verbinding tussen mensen tot stand te brengen. Zo kun je een einde maken aan conflicten. Of je krijgt de koppen dezelfde kant op voor een gezamenlijk project. En het is een uitgelezen kans om van je zwakte – de angst om jezelf te laten zien – je kracht te maken.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Waterman-seizoen: dit betekent het voor jou
Waterman-seizoen: dit betekent het voor jou