Steenbok: dit is je maandhoroscoop voor februari 2023

Steenbok: dit is je maandhoroscoop voor februari 2023 Steenbok: dit is je maandhoroscoop voor februari 2023 Steenbok: dit is je maandhoroscoop voor februari 2023

Februari is vaak de maand waarin carnaval wordt gevierd. Mensen zetten een masker op, leven zich uit en vergeten even alle regels. Maar vrolijkheid is soms een masker. Erachter verbergen we misschien onze tranen. Tegelijkertijd helpt lachen om verdriet te verzachten. Dat thema – lachen door je tranen heen – past bij de planeet Mercurius, die vanaf 11 februari in Waterman staat.

Maandhoroscoop februari 2023: Steenbok

Op 11 februari, als Mercurius zich verplaatst van jouw teken Steenbok naar Waterman, is er iets bijzonders aan de hand. Dan staat Mercurius ook heel dicht in de buurt van de intense en machtige planeet Pluto. Dat is voor jou nogal ingrijpend, want Pluto heeft zich de afgelopen jaren veelvuldig met jou beziggehouden. Voorafgaand aan 11 februari kun jij gevangen raken in een soort labyrint in je hoofd. Je wilt iets oplossen, ontrafelen, uitzoeken, maar op een of andere manier lukt dat niet. Je blijft maar in cirkels draaien. Tot zo rond de 11e ineens het inzicht komt dat je het moet loslaten. Zodra Mercurius in Waterman staat, lukt het je ineens om afstand te nemen. Dat kan voelen als een bevrijding, omdat je beseft dat die obsessie met een mysterie of raadsel iets is waar jezelf voor hebt gekozen. Er is geen enkele reden waarom jij jezelf zou moeten kwellen met het eindeloos achter wortels aanlopen. Je kunt kiezen voor geestelijke vrijheid. Ontspannen door het leven gaan en je niet meer laten meeslepen door het idee dat je iets moet ‘fixen’. Er hoeft helemaal niets en van dat besef kun je de rest van februari enorm genieten.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Waterman-seizoen: dit betekent het voor jou
Waterman-seizoen: dit betekent het voor jou