Vissen: dit is je maandhoroscoop voor februari 2023

Vissen: dit is je maandhoroscoop voor februari 2023 Vissen: dit is je maandhoroscoop voor februari 2023 Vissen: dit is je maandhoroscoop voor februari 2023

Februari is vaak de maand waarin carnaval wordt gevierd. Mensen zetten een masker op, leven zich uit en vergeten even alle regels. Maar vrolijkheid is soms een masker. Erachter verbergen we misschien onze tranen. Tegelijkertijd helpt lachen om verdriet te verzachten. Dat thema – lachen door je tranen heen – past bij de planeet Mercurius, die vanaf 11 februari in Waterman staat.

Maandhoroscoop februari 2023: Vissen

Als Vissen huil en lijd je meer dan anderen, omdat Vissen zich het lot van dieren en mensen in nood sterk aantrekt. Vaak wil je anderen helpen door ze op te vrolijken. Door ze aan het lachen te maken. Daarom speel je misschien vaak de rol van clown, terwijl je je eigen tranen verborgen houdt.

Die goede bedoelingen worden niet altijd even goed begrepen door anderen. Ze kunnen jou oppervlakkig vinden terwijl je dat juist niet bent. Dan heb je de neiging om je terug te trekken. Met Mercurius in Waterman is die neiging groter dan normaal. De kans dat je niet begrepen wordt, is dat ook. Daarom kun je je vooral na 11 februari soms wat eenzaam voelen. Alsof het op geen enkele manier lukt om contact te krijgen met de wereld om je heen. Geef jezelf niet de schuld. Soms lukt het gewoon even niet. Dan is het beter om in je eentje te genieten van een goede film of een boek. Je hoeft de wereld niet te redden en je hoeft zelf ook niet gered te worden. Je houdt gewoon een pauze – of nog beter: een vakantie – tot 3 maart, dan komt Mercurius in Vissen om je uit deze impasse te helpen.     

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Waterman-seizoen: dit betekent het voor jou
Waterman-seizoen: dit betekent het voor jou