Weegschaal: dit is je maandhoroscoop voor februari 2023

Weegschaal: dit is je maandhoroscoop voor februari 2023 Weegschaal: dit is je maandhoroscoop voor februari 2023 Weegschaal: dit is je maandhoroscoop voor februari 2023

Februari is vaak de maand waarin carnaval wordt gevierd. Mensen zetten een masker op, leven zich uit en vergeten even alle regels. Maar vrolijkheid is soms een masker. Erachter verbergen we misschien onze tranen. Tegelijkertijd helpt lachen om verdriet te verzachten. Dat thema – lachen door je tranen heen – past bij de planeet Mercurius, die vanaf 11 februari in Waterman staat.

Maandhoroscoop februari 2023: Weegschaal

Weegschaal heeft een grote kracht die tevens een valkuil is. Dat is het vermogen om heel evenwichtig, haast stoïcijns te reageren als anderen emotioneel worden. Dat kan voor anderen rustgevend en veilig zijn, maar het kan ook werken als een rode lap op een stier. En dan krijg jij ineens van alles naar je hoofd geslingerd terwijl je het alleen maar goed bedoelt. Herkenbaar? Dan brengt februari goed nieuws. Als Mercurius vanaf de 11e in het teken Waterman staat, kun je beter omgaan met de emoties van anderen. Ook is je timing veel beter. Dan maak je misschien wel dat relativerende grapje, maar je weet precies wanneer dat kan. En je reageert misschien wel rustig, maar omdat je je woorden met zorg kiest, voelt die ander zich toch gehoord en gezien. Kortom, de positie van Mercurius zorgt ervoor dat het contact met anderen beter verloopt dan normaal. Zeker als het gaat over de relatie met je partner. Maar ook als je single bent, zou je uit je vriendelijke maar ondoordringbare pantser kunnen breken, waardoor er opeens wél een uitnodiging komt voor een tweede date. En dankzij Mercurius in Waterman wordt er tijdens zo’n date enorm gelachen.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Waterman-seizoen: dit betekent het voor jou
Waterman-seizoen: dit betekent het voor jou