Boogschutter: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023

Boogschutter: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023 Boogschutter: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023 Boogschutter: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023

Je kunt de klok erop gelijkzetten: in de maand van het gedisciplineerde teken Steenbok gaan we minder drinken, nemen we ons voor om te stoppen met roken, meer te bewegen en gezonder te eten. Vaak zijn die goede voornemens tegen het einde van de maand januari weer vergeten. Dat komt omdat het teken Waterman het dan weer overneemt. Dit teken heeft maling aan discipline, waardoor de meeste goede voornemens sneuvelen. Daarom staat deze maand de kracht van Saturnus centraal in de horoscoop, en gaan we dieper in op de vraag hoe we deze kunnen gebruiken om van goede voornemens vaste gewoontes te maken.

Maandhoroscoop januari 2023: Schorpioen

Maat houden is voor Boogschutter ontzettend lastig. Je bent het teken dat altijd de grenzen wil opzoeken, altijd meer wil. Daardoor kun je aardig wat slechte gewoontes ontwikkelen waar je ook nog eens mee wegkomt omdat niemand gelooft dat jij zo ontzettend veel kunt [vul maar in]. Je bent bovendien zo positief ingesteld dat je niet snel inziet dat iets niet goed voor je is. Moet kunnen, hoort erbij, morgen is er weer een dag. Toch kunnen Boogschutters ineens radicaal hun gewoontes veranderen. Vooral als ze verliefd worden op een filosofie waarbij een andere manier van leven hoort. Als je boeddhist, yogi of vegetariër wordt. Of als je je aansluit bij een levensovertuiging die alcohol verbiedt. Dan zou je er moeiteloos voor kunnen gaan. Je hebt iets nodig om in te geloven. Vervolgens wil je anderen bekeren tot jouw overtuiging, door je op te stellen als (ervarings)deskundige. De kans is groot dat je anderen weet te bereiken met je enthousiasme. Maar in januari, als Saturnus in Waterman staat, zul je eerst jezelf moeten toespreken. Met de strenge stem van je innerlijke vader. Stel jezelf de vraag: kan het echt niet wat beter, gezonder? Als het antwoord ja is, weet je wat je te doen staat.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Jaarhoroscoop 2023 Boogschutter: dit staat je te wachten
Jaarhoroscoop 2023 Boogschutter: dit staat je te wachten