Kreeft: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023

Kreeft: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023 Kreeft: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023 Kreeft: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023

Je kunt de klok erop gelijkzetten: in de maand van het gedisciplineerde teken Steenbok gaan we minder drinken, nemen we ons voor om te stoppen met roken, meer te bewegen en gezonder te eten. Vaak zijn die goede voornemens tegen het einde van de maand januari weer vergeten. Dat komt omdat het teken Waterman het dan weer overneemt. Dit teken heeft maling aan discipline, waardoor de meeste goede voornemens sneuvelen. Daarom staat deze maand de kracht van Saturnus centraal in de horoscoop, en gaan we dieper in op de vraag hoe we deze kunnen gebruiken om van goede voornemens vaste gewoontes te maken.

Maandhoroscoop januari 2023: Kreeft

Als Kreeft wil je je het liefst altijd prettig voelen. Veilig, comfortabel, op je eigen plek, in je eigen sfeer. Als slechte gewoontes onderdeel zijn geworden van die sfeer (vooral te veel en lekker eten kan voor Kreeft een probleem worden) dan lukt het wel om te stoppen zo lang jij je goed voelt. Maar als je afscheid neemt van een slechte gewoonte, horen daar vervelende momenten bij. Als je stopt met roken kun je prikkelbaar zijn, stoppen met drinken kan tijdelijk depressief maken. Het is belangrijk voor je om op die momenten op een andere manier op zoek te gaan naar warmte en comfort. Zorg voor kaarsjes in huis, een lijst met fijne, positieve films en series die je wilt zien. Saturnus in Waterman kan je helpen om uit te diepen welke emoties je probeert te onderdrukken met alcohol, sigaretten of andere bad habits. Door er niet voor weg te lopen maar de diepte in te gaan, kun je ontdekkingen doen die van een maandje stoppen een life changing event maken. Dus pak het grondig aan en zorg heel goed voor jezelf, dan kan januari het begin zijn van een nieuw leven.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Jaarhoroscoop 2023 Kreeft: dit staat je te wachten
Jaarhoroscoop 2023 Kreeft: dit staat je te wachten