Maagd: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023

Maagd: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023 Maagd: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023 Maagd: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023

Je kunt de klok erop gelijkzetten: in de maand van het gedisciplineerde teken Steenbok gaan we minder drinken, nemen we ons voor om te stoppen met roken, meer te bewegen en gezonder te eten. Vaak zijn die goede voornemens tegen het einde van de maand januari weer vergeten. Dat komt omdat het teken Waterman het dan weer overneemt. Dit teken heeft maling aan discipline, waardoor de meeste goede voornemens sneuvelen. Daarom staat deze maand de kracht van Saturnus centraal in de horoscoop, en gaan we dieper in op de vraag hoe we deze kunnen gebruiken om van goede voornemens vaste gewoontes te maken.

Maandhoroscoop januari 2023: Maagd

Maagden hebben geen slechte gewoontes. Behalve misschien nagelbijten, overdreven diëten volgen… Onzin natuurlijk. Maagden zijn minstens zo vaak verslaafd aan alcohol, slecht eten of sigaretten als anderen. Ze voelen zich er ook nog eens veel schuldiger over. Hoe kan dat? Een Engelse uitspraak luidt: what goes up, must come down. Wat te ver een bepaalde richting opgaat, moet toch een keer terugkomen. Maagden worstelen vooral met slechte gewoontes als ze te veel van zichzelf eisen. Als hun perfectionisme ervoor zorgt dat ze gestrest door het leven gaan. Maagd heeft ontspanning nodig om van goede voornemens goede gewoontes te maken. Dus eerst is het verstandig om af te kicken van die drang tot perfect willen zijn. Meer zelfacceptatie oefenen. Pas dan heeft een ‘stoppoging’ zin. Dat wordt in januari extra lastig, want Saturnus in Waterman maakt dat je de neiging hebt te veel hooi op je vork te nemen. Te veel te willen doen voor anderen. Dan komt het misschien niet zo snel van ontspannen. En toch is dat cruciaal. Wil je echt een definitieve omdraai maken, ga dan op vakantie of ga minder werken in plaats van meer. Dat is voor jou echt de sleutel naar een gezonder leven.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Jaarhoroscoop 2023 Maagd: dit staat je te wachten
Jaarhoroscoop 2023 Maagd: dit staat je te wachten