Ram: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023

Ram: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023 Ram: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023 Ram: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023

Je kunt de klok erop gelijkzetten: in de maand van het gedisciplineerde teken Steenbok gaan we minder drinken, nemen we ons voor om te stoppen met roken, meer te bewegen en gezonder te eten. Vaak zijn die goede voornemens tegen het einde van de maand januari weer vergeten. Dat komt omdat het teken Waterman het dan weer overneemt. Dit teken heeft maling aan discipline, waardoor de meeste goede voornemens sneuvelen. Daarom staat deze maand de kracht van Saturnus centraal in de horoscoop, en gaan we dieper in op de vraag hoe we deze kunnen gebruiken om van goede voornemens vaste gewoontes te maken.

Maandhoroscoop januari 2023: Ram

Als Ram vind je ‘beginnen’ altijd leuk. Je hebt wat meer moeite met volhouden op de lange termijn dan de meeste mensen, omdat je snel toegeeft aan je impulsen. Dat is je valkuil. Deze maand staat Saturnus in Waterman; dan is vriendschap de sleutel tot jouw succes. Het samen doen, elkaar steunen in plaats van worstelen in je eentje. Sluit een verbond met vriendinnen om samen aan je goede voornemens te werken. Houd elkaar dagelijks op de hoogte van de moeilijke en fijne momenten. Zo houd je elkaar bij de les. Plan ook een paar fijne uitjes of een feestje. Samen dansen (zonder wijn of bier) is makkelijker dan in je eentje thuis zitten. Samen een mooie wandeling maken en de schone lucht inademen, voelen dat je longen niet langer hoeven te werken tegen de kleverige resten van een sigaret… Bespreek ook samen in welke situaties het mis zou kunnen gaan en hoe je jezelf hiertegen kunt wapenen. Voorbereiding is een belangrijk onderdeel van een voornemen dat tot een goed einde wordt gebracht. Al is het woord ‘einde’ hier niet van toepassing. Het is de bedoeling dat het een begin wordt van een nieuwe lifestyle.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Jaarhoroscoop 2023 Ram: dit staat je te wachten
Jaarhoroscoop 2023 Ram: dit staat je te wachten