Schorpioen: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023

Schorpioen: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023 Schorpioen: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023 Schorpioen: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023

Je kunt de klok erop gelijkzetten: in de maand van het gedisciplineerde teken Steenbok gaan we minder drinken, nemen we ons voor om te stoppen met roken, meer te bewegen en gezonder te eten. Vaak zijn die goede voornemens tegen het einde van de maand januari weer vergeten. Dat komt omdat het teken Waterman het dan weer overneemt. Dit teken heeft maling aan discipline, waardoor de meeste goede voornemens sneuvelen. Daarom staat deze maand de kracht van Saturnus centraal in de horoscoop, en gaan we dieper in op de vraag hoe we deze kunnen gebruiken om van goede voornemens vaste gewoontes te maken.

Maandhoroscoop januari 2023: Schorpioen

Het is voor Schorpioen alles of niets. Vol overgave roken, drinken, eten of sporten. Vol overgave stoppen met alles wat de naam heeft slecht te zijn. En dan meteen iedereen veroordelen die het niet lukt om te stoppen. Om vervolgens zelf weer terug te vallen. Kan dat anders? Natuurlijk kan dat anders.

Maar er is veel zelfinzicht nodig, net als de bereidheid om echt goed naar jezelf te kijken. Vaak is trauma de voedingsbodem van slechte gewoontes. Voor Schorpioen kan het erg moeilijk zijn om dat trauma recht in de ogen te kijken. Hoe goed je anderen ook kunt confronteren, het is veel lastiger om te zien waar bij jouzelf de pijn zit.

Desondanks kun je met een krachtig besluit proberen om te ‘stoppen’. Zeker met Saturnus in Waterman: dan kun je een heel eind komen op pure wilskracht, voor de vorm. Saturnus kan echt een doorbraak forceren, maar als je de innerlijke omslag maakt is die brute kracht niet meer nodig. Dan trek je nooit meer die ‘oude jas’ aan die vroeger zo goed paste, maar die toch echt versleten is. Dan ben je voortaan vrij en opgelucht.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Jaarhoroscoop 2023 Schorpioen: dit staat je te wachten
Jaarhoroscoop 2023 Schorpioen: dit staat je te wachten