Steenbok: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023

Steenbok: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023 Steenbok: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023 Steenbok: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023

Je kunt de klok erop gelijkzetten: in de maand van het gedisciplineerde teken Steenbok gaan we minder drinken, nemen we ons voor om te stoppen met roken, meer te bewegen en gezonder te eten. Vaak zijn die goede voornemens tegen het einde van de maand januari weer vergeten. Dat komt omdat het teken Waterman het dan weer overneemt. Dit teken heeft maling aan discipline, waardoor de meeste goede voornemens sneuvelen. Daarom staat deze maand de kracht van Saturnus centraal in de horoscoop, en gaan we dieper in op de vraag hoe we deze kunnen gebruiken om van goede voornemens vaste gewoontes te maken.

Maandhoroscoop januari 2023: Steenbok

Steenbok zou eigenlijk zonder slechte gewoontes door het leven moeten gaan. Als kind van Saturnus is maat houden, discipline laten zien en zelfbeheersing je grootste kracht. En toch ontkomt ook Steenbok niet aan ongezond gedrag en verslavingen. Vooral als Steenbok geldzorgen heeft, te hard werkt of zijn emoties onderdrukt. Het liefst geef je toe aan slechte gewoonten als niemand je kan zien. Verborgen voor het oog van de wereld eet jij in je eentje bergen chocolade of drink je flessen wijn. Denial is a river in Egypt… Met andere woorden, ontkenning is bijzonder krachtig en wordt lang niet altijd herkend. Stap één is voor jou simpelweg: toegeven dat je een bepaalde slechte gewoonte niet (meer) in de hand hebt. En dan nog een advies dat voor de zelfstandige Steenbok super lastig is: zoek hulp! Dat kan van een professional zijn of van lotgenoten. Maar erkennen dat je het niet in je eentje kunt, is al de helft van het werk. Zodra je die twee stappen zet, profiteer je voluit van je Saturnale kracht. Nu Saturnus in Waterman staat kan het zinvol zijn om te werken aan versterking van je eigenwaarde. Dat wat jou zelfvertrouwen geeft, helpt je ook om goede gewoontes te ontwikkelen en slechte te overwinnen.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Jaarhoroscoop 2023 Steenbok: dit staat je te wachten
Jaarhoroscoop 2023 Steenbok: dit staat je te wachten