Stier: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023

Stier: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023 Stier: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023 Stier: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023

Je kunt de klok erop gelijkzetten: in de maand van het gedisciplineerde teken Steenbok gaan we minder drinken, nemen we ons voor om te stoppen met roken, meer te bewegen en gezonder te eten. Vaak zijn die goede voornemens tegen het einde van de maand januari weer vergeten. Dat komt omdat het teken Waterman het dan weer overneemt. Dit teken heeft maling aan discipline, waardoor de meeste goede voornemens sneuvelen. Daarom staat deze maand de kracht van Saturnus centraal in de horoscoop, en gaan we dieper in op de vraag hoe we deze kunnen gebruiken om van goede voornemens vaste gewoontes te maken.

Maandhoroscoop januari 2023: Stier

Met Saturnus in Waterman ligt de nadruk op het vinden van een manier die bij je past, waarin jijzelf de autoriteit bent in je leven. De controle houden kan dan heel belangrijk voor je zijn. Vaak zijn mensen daar wat negatief over. Als mensen je een control freak vinden, is dat niet altijd aardig bedoeld. Maar controle is iets waar we allemaal behoefte aan hebben en wat we bovendien ook nodig hebben om dingen tot stand te brengen. Zolang controle maar niet zover doorslaat dat het je innerlijke kind smoort, je vrije geest gevangenhoudt. Dus hoe kun je controle voor jou laten werken, zodat je aan het einde van de maand een mooi resultaat bereikt? En hoe zorg je ervoor dat je niet de slaaf wordt van je controle? Een goed handvat daarbij is dat je de dingen een dag tegelijk doet. Wil je in januari niet roken, dan zeg je elke ochtend tegen jezelf: vandaag rook ik in elk geval niet. Voor je het weet ben je door de moeilijke eerste dagen heen en kun je de dagen aan elkaar rijgen tot weken, maanden en jaren. Heb op de zwakke momenten compassie met jezelf, maar geef niet toe. Dat is de kunst.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Jaarhoroscoop 2023 Stier: dit staat je te wachten
Jaarhoroscoop 2023 Stier: dit staat je te wachten