Tweelingen: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023

Tweelingen: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023 Tweelingen: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023 Tweelingen: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023

Je kunt de klok erop gelijkzetten: in de maand van het gedisciplineerde teken Steenbok gaan we minder drinken, nemen we ons voor om te stoppen met roken, meer te bewegen en gezonder te eten. Vaak zijn die goede voornemens tegen het einde van de maand januari weer vergeten. Dat komt omdat het teken Waterman het dan weer overneemt. Dit teken heeft maling aan discipline, waardoor de meeste goede voornemens sneuvelen. Daarom staat deze maand de kracht van Saturnus centraal in de horoscoop, en gaan we dieper in op de vraag hoe we deze kunnen gebruiken om van goede voornemens vaste gewoontes te maken.

Maandhoroscoop januari 2023: Tweelingen

Goede voornemens kunnen bij jou sneuvelen omdat je eindeloos blijft twijfelen of het wel een goed besluit is, of het wel nodig is, of het leven wel leuk is zonder sigaretten, drank, snoep (of met elke week trainen). Zelfs als je aan den lijve ondervindt dat je je veel beter voelt, kunnen die twijfels je pogingen ondermijnen. Dan is het al snel: ‘vandaag laat ik het erbij zitten, morgen ga ik wel weer verder’. Je bent er heel goed in om uit te leggen waarom dat geen probleem is. Maar als een dagje overslaan overgaat in het terugvallen in oude patronen, baal je er stiekem toch van. Wat je nodig hebt is de kracht van Saturnus in Waterman die kan zorgen voor versterking van je innerlijke autoriteit. Die dat twijfelende stemmetje de mond kan snoeren door te zeggen: en nu wordt er niet meer gediscussieerd, je doet het gewoon. Je zult ontdekken dat je daardoor veel minder last hebt van weerstand of afkickverschijnselen. Ondermijnende gedachtes zijn namelijk vaak het product van een verslaafde geest. Dat is een trucje van je brein om je zover te krijgen dat je weer een drankje of sigaret neemt. Of op de bank blijft hangen terwijl je eigenlijk een sportafspraak hebt. Als er geen discussie mogelijk is, verdwijnen dergelijke gedachtes langzaam.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Jaarhoroscoop 2023 Tweelingen: dit staat je te wachten
Jaarhoroscoop 2023 Tweelingen: dit staat je te wachten