Vissen: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023

Vissen: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023 Vissen: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023 Vissen: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023

Je kunt de klok erop gelijkzetten: in de maand van het gedisciplineerde teken Steenbok gaan we minder drinken, nemen we ons voor om te stoppen met roken, meer te bewegen en gezonder te eten. Vaak zijn die goede voornemens tegen het einde van de maand januari weer vergeten. Dat komt omdat het teken Waterman het dan weer overneemt. Dit teken heeft maling aan discipline, waardoor de meeste goede voornemens sneuvelen. Daarom staat deze maand de kracht van Saturnus centraal in de horoscoop, en gaan we dieper in op de vraag hoe we deze kunnen gebruiken om van goede voornemens vaste gewoontes te maken.

Maandhoroscoop januari 2023: Vissen

Vissen heeft een moeilijke relatie met goede voornemens. Je bent misschien al zo vaak door je knieën gegaan, dat je niet eens meer een goed voornemen durft uit te spreken. Je schaamt je misschien omdat het al vaker is misgegaan. Vissen is van alle tekens het meest gevoelig voor verslaving. Dat is omdat je je snel laat beïnvloeden door wat er om je heen is en omdat je de neiging hebt om te vluchten voor onprettige gevoelens. Tegelijk ben jij het beste van alle tekens in staat om slechte gewoontes te overwinnen, mits je spirituele verdieping vindt. Bij andere mensen die werken aan dezelfde problemen bijvoorbeeld. Als jij het ‘licht’ ziet, kun je ineens moeiteloos loskomen van suiker, alcohol of sigaretten. Het kan zijn dat je daarvoor eerst door een diepe crisis moet of een tijd in afzondering moet doorbrengen. Saturnus in Waterman kan zijn best doen om jou dat duidelijk te maken. Het goede nieuws is dat Saturnus binnenkort, in maart, naar het teken Vissen verhuist. Dan verandert de planeet in jouw persoonlijke krachtplaneet die je helpt om discipline en controle te oefenen. Als je volhoudt tot maart, lukt het misschien wel voor de rest van je leven.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Jaarhoroscoop 2023 Vissen: dit staat je te wachten
Jaarhoroscoop 2023 Vissen: dit staat je te wachten