Waterman: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023

Waterman: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023 Waterman: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023 Waterman: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023

Je kunt de klok erop gelijkzetten: in de maand van het gedisciplineerde teken Steenbok gaan we minder drinken, nemen we ons voor om te stoppen met roken, meer te bewegen en gezonder te eten. Vaak zijn die goede voornemens tegen het einde van de maand januari weer vergeten. Dat komt omdat het teken Waterman het dan weer overneemt. Dit teken heeft maling aan discipline, waardoor de meeste goede voornemens sneuvelen. Daarom staat deze maand de kracht van Saturnus centraal in de horoscoop, en gaan we dieper in op de vraag hoe we deze kunnen gebruiken om van goede voornemens vaste gewoontes te maken.

Maandhoroscoop januari 2023: Waterman

Met Saturnus in Waterman zit het met de discipline wel goed, dus die dry january wordt een makkie zou je zeggen. Was het maar zo eenvoudig. Ja, als jij wilt, dan wordt het makkelijk om een einde te maken aan welke slechte gewoonte dan ook. Je doorzettingsvermogen en wilskracht zijn momenteel maximaal, dankzij Saturnus.

Maar als er diep van binnen ook maar iets in jou is dat helemaal niet achter de beslissing staat om te veranderen, dan kan Saturnus juist voor een enorme tegenkracht zorgen. Dan kun je bij wijze van spreken tijdens de Nieuwjaarsborrel alweer onderuitgaan. Dan zou je de komende maand zelfs meer kunnen eten of roken dan normaal, uit een soort puberale opstandigheid.

De kunst is dat je eerst helder krijgt welke gewoontes je écht wilt aanpakken en waarom dat is. Twijfel je? Kun je wel tien dingen bedenken waarom ‘stoppen’ geen goed idee is? Laat het dan voor nu en wacht tot je voelt dat je er wel klaar voor bent. Er is niets mis met een andere startdatum, zo lang het maar echt uit je hart komt. Bovendien past het wel bij je om je eigen plan te trekken en tegen de massa in je eigen startdatum te kiezen.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Jaarhoroscoop 2023 Waterman: dit staat je te wachten
Jaarhoroscoop 2023 Waterman: dit staat je te wachten