Weegschaal: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023

Weegschaal: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023 Weegschaal: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023 Weegschaal: dit is je maandhoroscoop voor januari 2023

Je kunt de klok erop gelijkzetten: in de maand van het gedisciplineerde teken Steenbok gaan we minder drinken, nemen we ons voor om te stoppen met roken, meer te bewegen en gezonder te eten. Vaak zijn die goede voornemens tegen het einde van de maand januari weer vergeten. Dat komt omdat het teken Waterman het dan weer overneemt. Dit teken heeft maling aan discipline, waardoor de meeste goede voornemens sneuvelen. Daarom staat deze maand de kracht van Saturnus centraal in de horoscoop, en gaan we dieper in op de vraag hoe we deze kunnen gebruiken om van goede voornemens vaste gewoontes te maken.

Maandhoroscoop januari 2023: Weegschaal

Weegschaal heeft van nature zo’n goed gevoel voor evenwicht, dat zij zich zelden te buiten zal gaan aan te veel of te vaak van wat dan ook. Alsof er een natuurlijke rem opzit. Toch zijn er uiteraard ook Weegschalen die roken of te veel eten. Dat verdedigt een Weegschaal vrijwel altijd met het argument dat hij of zij ‘wil genieten van het leven’. Maar meestal zit daar nog iets anders onder. Dat genieten moet compenseren dat Weegschaal zich soms tekortgedaan voelt in het contact met anderen. Omdat zij zich te veel moet aanpassen, omdat iemand onaardig is geweest. En dan zoekt Weegschaal troost en noemt dat ‘genieten’. De kans dat goede voornemens slagen, stijgt dan ook enorm als jij leert om beter voor jezelf op te komen, zodat jij je niet langer hoeft te verschuilen achter een rookgordijn of glas alcohol. Wat enorm helpt, is dat Saturnus in januari in Waterman staat. Daar helpt hij jou bij het duidelijk stellen van je grenzen, zowel aan jezelf als aan anderen. Als je die kwaliteit onder de knie hebt en meeneemt het nieuwe jaar in, krijg je meer grip op je leven en op je gewoontes.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Jaarhoroscoop 2023 Weegschaal: dit staat je te wachten
Jaarhoroscoop 2023 Weegschaal: dit staat je te wachten