Schorpioen, dit is je maandhoroscoop voor juli 2023

Schorpioen, dit is je maandhoroscoop voor juli 2023 Schorpioen, dit is je maandhoroscoop voor juli 2023 Schorpioen, dit is je maandhoroscoop voor juli 2023

In de maand van het kwetsbare teken Kreeft staan emoties centraal. Kreeft is ook het teken van de oermoeders, van vrouwen die een lichtend en spiritueel voorbeeld voor ons zijn.

Maandhoroscoop juli 2023: Schorpioen

De diepste emoties horen bij het teken Schorpioen. Niemand kan zo opgaan in intimiteit en zo haten als de Schorpioen, alsof deze twee emoties onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Voor Schorpioen is de verbondenheid met de ander een kwestie van leven of dood. ‘Voor altijd de mijne’ of ‘voor mij besta je niet meer’, er is geen tussenweg. Dat is waarom Schorpioen wordt gezien als wraakzuchtig en dat eerlijk gezegd ook is. De pijn die Schorpioen voelt als de ander haar pijn doet is zo groot, daar is maar een antwoord mogelijk: de ander moet lijden zoals Schorpioen zelf lijdt. Maar Schorpioen kan net zo goed intens trouw en loyaal zijn, zo lang de ander maar meedoet.

Als Schorpioen zichzelf beter kent, beter begrijpt waar deze heftigheid vandaan komt, dan kan zij meesteres worden in het loslaten. Dan kan zij een band aangaan waarin zijzelf en de ander zichzelf kunnen zijn in totale vrijheid. Dan is Schorpioen ook vrij van de intense emoties waaronder zij gebukt kan gaan. Op 26 en 27 juli staat de maan in Schorpioen. Dan is het moment aangebroken om deze emoties te doorvoelen en het liefst een stukje los te laten.

Inspirerende vrouwen met het sterrenbeeld Schorpioen:

Mahalia Jackson (26 oktober 1911) – zangeres en invloedrijke stem van de gospelmuziek

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Kreeft-seizoen: dit is wat het voor jou betekent
Kreeft-seizoen: dit is wat het voor jou betekent