Kreeft-seizoen: dit is wat het voor jou betekent

Kreeft-seizoen: dit is wat het voor jou betekent Kreeft-seizoen: dit is wat het voor jou betekent Kreeft-seizoen: dit is wat het voor jou betekent

Van 20 juni tot 22 juli 2024 is het Kreeft-seizoen. Kreeft is de huismus van alle tekens. Dit teken begeeft zich het liefst op plekken die voelen als thuis. Ook omringt dit teken zich het liefst met mensen bij wie ze zichzelf kunnen zijn, in alle kwetsbaarheid. Van deze liefdevolle, maar emotionele energie pikken we deze maand allemaal een graantje mee, hoe je horoscoop er ook uitziet.

Kreeft-seizoen

Met de start van het Kreeft-seizoen laten we het Tweelingen-seizoen achter ons. Tweelingen zijn onvoorspelbaar, verrassend en zijn het liefst met tien dingen tegelijk bezig. Ze hebben altijd stimulatie, interactie en circulatie nodig. Als dat niet helemaal jouw energie is, kan het zijn dat je de afgelopen maand vooral als vermoeiend hebt ervaren. De kans is groot dat de Kreeft-energie een stuk beter bij je past, want het is tijd om naar binnen te keren.

Het Kreeft-seizoen draait dan ook om tijd doorbrengen met je dierbaren. Dat doet de Kreeft het liefst op plekken die voor hem als thuis aanvoelen. Dat gaat gegarandeerd om je eigen, daadwerkelijke woning, maar het kan ook dat je deze maand juist graag de deur uit gaat om vervolgens bij een van je dierbaren op de bank te ploffen. Als je er maar je eigen, kwetsbare zelf kunt zijn.

De symboliek van de krab

Deze maand kent de juiste energie om nog dichter naar je dierbaren toe te groeien. Dat zal niet altijd gemakkelijk zijn, want het teken Kreeft kent de neiging om een muur op te trekken. Om te begrijpen waar die neiging vandaan komt, duiken we in de symboliek achter de krab. Het teken Kreeft wordt in de astrologie vaak met een krab afgebeeld en dat is niet voor niets. Krabben dragen hun huis altijd bij zich. Dit staat symbool voor de enorme waarde die het teken Kreeft hecht aan een fijn thuis.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Daarbij is de krab ontzettend zacht van binnen, maar wordt het beestje omhuld door een hard schild. Het teken Kreeft heeft de neiging om het zachte en gevoelige deel van zichzelf te verstoppen door zich hard op te stellen. Onthoud dat je zo’n schild bij je dierbaren helemaal niet nodig hebt. Het toch gebruiken levert vaak enkel narigheid op. Je vergeet bijvoorbeeld wat je zelf nodig hebt omdat je zo druk bent met het zorgen voor anderen. Ook kun je deze maand te maken krijgen met intensere emoties dan je gewend bent. Dat kan overweldigend zijn, maar het is belangrijk om ze toe te laten. Sta jezelf toe ze te voelen, maar besef je ook dat emoties niet permanent zijn. Alles wat je voelt, is tijdelijk.

Verder draait het Kreeft-seizoen om helder krijgen waar je echt gelukkig van wordt. Als alle indrukken en prikkels van buiten wegvallen, welke dingen zijn dan nog echt belangrijk voor je? Reken ook bij het zoeken naar deze antwoorden op een glansrol voor de mensen die je het meeste liefhebt. Zij zijn immers alles voor de liefhebbende Kreeft.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over astrologie?

Dit vertelt jouw Venusteken over je liefdesleven.

Volgend artikel
Je Marsteken: dit zegt het over je seksleven
Je Marsteken: dit zegt het over je seksleven