Steenbok, dit is je maandhoroscoop voor juli 2023

Steenbok, dit is je maandhoroscoop voor juli 2023 Steenbok, dit is je maandhoroscoop voor juli 2023 Steenbok, dit is je maandhoroscoop voor juli 2023

In de maand van het kwetsbare teken Kreeft staan emoties centraal. Kreeft is ook het teken van de oermoeders, van vrouwen die een lichtend en spiritueel voorbeeld voor ons zijn.

Maandhoroscoop juli 2023: Steenbok

Het is geen prettig gevoel om bang te zijn. Steenbok weet daar alles van, want onder haar onbewogen uiterlijk maakt zij zich voortdurend zorgen. Bang om alles wat er mis kan gaan. Van concrete dingen zoals van de trap vallen, tot abstracte zoals ‘de ondergang van de wereld’. Dat is nu eenmaal de aard van het Steenbok-beestje. En het is de belangrijkste oorzaak voor de behoefte aan controle die Steenbok voelt. Als dit en dat nu maar geregeld is, dan kan ik mijn angsten bezweren, denkt ze. Die behoefte aan controle voelt soms als een harnas. Voor haarzelf en voor anderen, want de behoefte aan controle beperkt zich niet tot haar eigen leven. Ook over anderen maakt ze zich vaak zorgen.

Toch heeft die angst ook een mooie kant. Steenbok zal niet snel een overhaaste of riskante beslissing nemen. Dat maakt haar zeer geschikt voor een verantwoordelijke taak. En wat nog mooier is, is dat de Steenbok ontzettend moedig kan zijn als dat echt nodig is. Zodra de Steenbok moet opkomen voor anderen, zijn al haar angsten vergeten. Op 2, 3, 30 en 31 juli staat de maan in het teken Steenbok. Dan kun jij je persoonlijke emoties overwinnen om iets ontzettend moedigs te doen. Super(wo)man!

Inspirerende vrouwen met het sterrenbeeld Steenbok:

Michelle Obama (17 januari 1964) – presidentsvrouw

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Kreeft-seizoen: dit is wat het voor jou betekent
Kreeft-seizoen: dit is wat het voor jou betekent