Weegschaal, dit is je maandhoroscoop voor juli 2023

Weegschaal, dit is je maandhoroscoop voor juli 2023 Weegschaal, dit is je maandhoroscoop voor juli 2023 Weegschaal, dit is je maandhoroscoop voor juli 2023

In de maand van het kwetsbare teken Kreeft staan emoties centraal. Kreeft is ook het teken van de oermoeders, van vrouwen die een lichtend en spiritueel voorbeeld voor ons zijn.

Maandhoroscoop juli 2023: Weegschaal

Liefde is misschien wel het mooiste gevoel dat we kennen. Het diepste, het meest overweldigende gevoel is liefde voor de ander, liefde voor jezelf, liefde voor dat wat mooi en kwetsbaar is. Weegschaal wordt geboren met in haar hart een enorme schat van liefde die ze gul deelt met de ander. Dat voelt fantastisch. Daar wil ze nooit mee ophouden. Haar schatkist heeft geen bodem.

En toch heeft ook dit prachtige gevoel een keerzijde. Er kunnen anderen op je pad komen die het uiterste van je vragen. Ze willen weten hoe ver je uit liefde wilt gaan, tot je te ver gaat en jezelf verliest. Dan zie je iemand waar je niet blij mee bent als je in de spiegel kijkt. Of je hart breekt in duizend stukjes. Dan is het moment aangebroken om jouw liefde voor jezelf te bewaren, net zo lang tot het vertrouwen terug is of je iets vindt waar je liefde aan kunt geven zonder gekwetst te worden. Dat kan een mens zijn, maar ook een hoger doel. Als de maan in Weegschaal staat op 23, 24 en 25 juli zou je je daarvan sterk bewust kunnen worden. Dan vult je hart zich met liefde, maar besef je ook meer dan anders aan wie of wat je deze liefde wilt schenken.

Inspirerende vrouwen met het sterrenbeeld Weegschaal:

Hannah Arendt (14 oktober 1906) – joodse filosofe en politicologe met veel invloed na WW2

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Kreeft-seizoen: dit is wat het voor jou betekent
Kreeft-seizoen: dit is wat het voor jou betekent