Schorpioen: dit is je maandhoroscoop voor maart 2023

Schorpioen: dit is je maandhoroscoop voor maart 2023 Schorpioen: dit is je maandhoroscoop voor maart 2023 Schorpioen: dit is je maandhoroscoop voor maart 2023

Maart is de maand waarin de winter afscheid neemt. Het licht neemt toe, de planten en bloemen barsten uit de aarde en alles komt tot leven met vulkaankracht. Dat is de kracht van Mars. Hoe pakt dat uit als Mars in Tweelingen staat en zich verbindt met de planeet Neptunus?

Maandhoroscoop maart 2023: Schorpioen

Mars in Tweelingen is voor Schorpioen een wat ongrijpbare energie. Het is er wel, maar je kunt er niet zoveel mee. Dat kan leiden tot energie-uitbarstingen (een hele nacht dansen, staren naar je mobiele telefoon, wakker liggen) afgewisseld met een futloos gevoel (niet van de bank kunnen komen). Het lukt je niet goed een oorzaak aan te wijzen, je hebt er gewoon niets over te zeggen. De oorzaak is waarschijnlijk eerder geestelijk dan lichamelijk, maar dat betekent nog niet dat je snel zult ontdekken waar het aan ligt. En dat is voor Schorpioen lastig, want je houdt er niet van de controle te verliezen over je stemming, gevoelens of energie. Probeer het te accepteren en er niet tegen te vechten. Slaap je niet, dan rust je toch, zei men vroeger. De rol van Neptunus is het vergroten van het mysterie, waardoor het nog lastiger is om helderheid te krijgen over wat er speelt. Neptunus zou je wel kunnen helpen via dromen, ’s nachts als je bewustzijn is uitgeschakeld. Dan kunnen er uit je onderbewustzijn dingen bovenkomen waarin iets van een verklaring zit. Een droomdagboekje bijhouden is dan ook geen slecht idee. 

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Vissen-seizoen: dit betekent het voor jou
Vissen-seizoen: dit betekent het voor jou