Kreeft, dit is je maandhoroscoop voor mei 2023

Kreeft, dit is je maandhoroscoop voor mei 2023 Kreeft, dit is je maandhoroscoop voor mei 2023 Kreeft, dit is je maandhoroscoop voor mei 2023

Mei is vooral de maand van het teken Stier. Stier hoort bij de liefdevolle planeet Venus. Stier is ook het teken van ‘de moraal’. Daarom kan het zijn dat je deze maand een diepe afweging maakt en je geweten moet raadplegen om het goede te kunnen doen. Dat voelt als een heilig gegeven.

Maandhoroscoop mei 2023: Kreeft

Jouw lichaam is het meest essentiële stukje ‘bezit’ op aarde. Toch kunnen er situaties zijn waarin je het gevoel hebt dat je de controle over je lichaam kwijt bent. De collega die te dicht tegen je aan komt hangen, een medische ingreep die vervelend is… Of een aanraking comfortabel, vervelend of zelfs pijnlijk voelt, is voor iedereen anders. Je hebt je eigen ‘aanraakdrempel’. Hoe kun je een ander duidelijk maken waar jouw drempel ligt? Juist als de ander het goed bedoelt – bijvoorbeeld een arm om je schouder als je verdrietig bent – kan dat lastig zijn.

Je zou je schuldig kunnen voelen als je aangeeft dat je het niet prettig vindt. Je hoort het immers fijn te vinden dat iemand je troost… Wat is er mis met jou dat je het niet fijn vindt? Nou, helemaal niets. Belangrijk is dat je niet kijkt naar wat ‘hoort’, maar dat je bij jezelf blijft. Als jij die arm om je heen niet fijn vindt, kan dat een heleboel redenen hebben. De manier waarop iemand je aanraakt (te ruw, te zacht), het moment, het kan liggen aan de persoon die je aanraakt. Jouw les voor deze maand is om zonder schuld of schaamte je fysieke grenzen aan te geven. Dat mag je doen, altijd!

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Stier-seizoen: dit betekent het voor jou
Stier-seizoen: dit betekent het voor jou