Leeuw, dit is je maandhoroscoop voor mei 2023

Leeuw, dit is je maandhoroscoop voor mei 2023 Leeuw, dit is je maandhoroscoop voor mei 2023 Leeuw, dit is je maandhoroscoop voor mei 2023

Mei is vooral de maand van het teken Stier. Stier hoort bij de liefdevolle planeet Venus. Stier is ook het teken van ‘de moraal’. Daarom kan het zijn dat je deze maand een diepe afweging maakt en je geweten moet raadplegen om het goede te kunnen doen. Dat voelt als een heilig gegeven.

Maandhoroscoop mei 2023: Leeuw

Een issue dat je kunt ervaren als spiritualiteit een grotere plek in je leven krijgt, is de ‘tegenstelling’ met materiële zaken. Misschien denk je dat het niet ‘spiritueel genoeg’ is als je het leuk vindt om mooie spullen te verzamelen. Of vind je het ‘niet belangrijk genoeg’ om je huis op te ruimen. Of lukt het niet om geld te vragen voor een spiritueel consult.

Deze maand zou zich een moreel dilemma kunnen voordoen dat gaat over deze schijnbare tegenstelling. Het kan best lastig zijn om te weten of te voelen wat goed is. Misschien helpt het om te beseffen dat we allemaal spirituele én materiële wezens zijn. Alles wat we doen gaat via het lichaam, dat is het vehikel waarmee we ons levenspad bewandelen. Dat lichaam heeft voeding, beweging, rust (en schoonheid) nodig. Natuurlijk zijn er monniken die alles achterlaten, die op een berg aan het mediteren zijn en die – volgens de verhalen – leven van de lucht. De piramide van Maslow (google maar) zegt echter iets anders: we komen pas toe aan spirituele en hogere waarden als is voldaan aan de basisvoorwaarden om te overleven. Houd dat in gedachten als je zo’n dilemma voelt. Je mag opruimen, je mag geld ontvangen. Goed voor jezelf zorgen is de basis voor spirituele rijkdom.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Stier-seizoen: dit betekent het voor jou
Stier-seizoen: dit betekent het voor jou