Maagd, dit is je maandhoroscoop voor mei 2023

Maagd, dit is je maandhoroscoop voor mei 2023 Maagd, dit is je maandhoroscoop voor mei 2023 Maagd, dit is je maandhoroscoop voor mei 2023

Mei is vooral de maand van het teken Stier. Stier hoort bij de liefdevolle planeet Venus. Stier is ook het teken van ‘de moraal’. Daarom kan het zijn dat je deze maand een diepe afweging maakt en je geweten moet raadplegen om het goede te kunnen doen. Dat voelt als een heilig gegeven.

Maandhoroscoop mei 2023: Maagd

Hoe consequent ben jij als het aankomt op je idealen? Dat is een morele vraag waar je deze maand tegenaan kunt lopen, bijvoorbeeld als je het niet eens bent met wat er gebeurt met dieren of vluchtelingen in onze wereld. Geld geven aan een stichting die actievoert is een goed begin. Maar laat jij zelf vlees staan? En ga je zelf vluchtelingen helpen?

Je kunt de spanning voelen tussen je persoonlijke behoefte en een ideaal. De behoefte aan vlees bijvoorbeeld, tegenover de gedachte dat je het liefst veganist zou zijn. Je kunt immers niet ‘een beetje’ veganist zijn, toch? Nou, misschien kan dat juist wel. Misschien is het op de lange termijn wel beter om niet te fanatiek en te consequent te zijn. Dat maakt het voor jezelf makkelijker. Bovendien: zodra een ideaal een strenge leer wordt, een religie, zul je vaker in situaties komen waarin je de verbinding met anderen verliest. Daarmee doe je jezelf tekort en anderen zullen zich misschien tegen je afzetten, waardoor dat ideaal binnen het grote geheel steeds verder weg lijkt. Als je anderen ruimte laat, gaan ze makkelijker een stukje met je mee. Misschien niet zover als je zou willen, maar elke stap in de goede richting is er één.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Stier-seizoen: dit betekent het voor jou
Stier-seizoen: dit betekent het voor jou