Waterman, dit is je maandhoroscoop voor mei 2023

Waterman, dit is je maandhoroscoop voor mei 2023 Waterman, dit is je maandhoroscoop voor mei 2023 Waterman, dit is je maandhoroscoop voor mei 2023

Mei is vooral de maand van het teken Stier. Stier hoort bij de liefdevolle planeet Venus. Stier is ook het teken van ‘de moraal’. Daarom kan het zijn dat je deze maand een diepe afweging maakt en je geweten moet raadplegen om het goede te kunnen doen. Dat voelt als een heilig gegeven.

Maandhoroscoop mei 2023: Waterman

Van nature ben je er waarschijnlijk goed in om de kleine dingen van het leven te koesteren. De dieren, de planten, een mooie dag waarop de zon schijnt. Je houdt ervan om je zegeningen te tellen. In mei is dat de opdracht. Tegelijk kan het zijn dat kleine, praktische en alledaagse zaken voor dilemma’s zorgen. Afval scheiden bijvoorbeeld. Is het wel zinvol om plastic gescheiden in te zamelen? Boodschappen doen kan ineens ook aan je geweten gaan knagen. Haal je biologisch brood of iets bij de ‘gewone’ warme bakker? Of je moet een beslissing nemen over een huisdier. Kun je het nog wel die gouden mand bieden waar het dier behoefte aan heeft? Over dat soort ‘kleine’ dingen kun je piekeren. Je kunt er zelfs wakker van liggen.

Het beste recept voor een goede beslissing is deze maand om ‘m te nemen in het belang van de ander, van het grotere geheel. Als je niet meteen weet welke beslissing dat is, kan het helpen om je voor te stellen dat je een godin bent die van veraf naar jou kijkt. Ze kan alles overzien. Wat zou zij je adviseren? Dan kan het antwoord ineens heel erg simpel zijn, ook al is het niet het makkelijkst.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Stier-seizoen: dit betekent het voor jou
Stier-seizoen: dit betekent het voor jou