Schorpioen, dit is je maandhoroscoop voor november 2023

Schorpioen, dit is je maandhoroscoop voor november 2023 Schorpioen, dit is je maandhoroscoop voor november 2023 Schorpioen, dit is je maandhoroscoop voor november 2023

November is de maand waarin we vieren dat de zielen van mensen die we verloren hebben in een of andere vorm bij ons zijn. De planten trekken zich terug in de donkere aarde en ook wij komen tot rust en inkeer. Neptunus en Pluto verenigen hun magie om ons te inspireren.

Maandhoroscoop november 2023: Schorpioen

In november heb je behoefte aan diep contact met anderen. Of dat nu je partner is of iemand die je op straat tegenkomt. Je wilt een wezenlijk gesprek voeren, je wilt het hebben over wat er in de wereld aan de hand is en wat er echt omgaat in de ander. Daarin kun je soms wat teleurgesteld worden. Anderen kunnen het intimiderend vinden of wantrouwig worden als jij zo recht op je doel afgaat. Probeer je een beetje in anderen te verplaatsen. Want door te veel in je eigen verhaal op te gaan, je eigen behoefte te volgen, verbreek je in feite het contact. Door te accepteren dat de ander even tijd of ruimte nodig heeft, je verlangen even opzij te zetten, creëer je ruimte voor meer nabijheid.

Het lijkt een dilemma, maar dat is het niet. Echt contact komt van twee kanten, dat is de les. Richt je pijlen op je creativiteit, op de behoefte om dingen tot stand te brengen, op de originele ideeën die opborrelen. Neptunus inspireert je om tot prachtige dingen te komen en om de focus tijdelijk te verleggen. Misschien ontdek je dan wel een nieuwe manier om de ander te raken, een die minder indringend is…

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou
Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou