Steenbok, dit is je maandhoroscoop voor oktober 2023

Steenbok, dit is je maandhoroscoop voor oktober 2023 Steenbok, dit is je maandhoroscoop voor oktober 2023 Steenbok, dit is je maandhoroscoop voor oktober 2023

In oktober trekt de natuur zijn warme oranje-gele mantel aan om zich voor te bereiden op de winter. Het sterrenbeeld van oktober is Weegschaal en de bijbehorende planeet is Venus, die we verbinden met schoonheid en relaties. Venus staat het grootste deel van oktober in Maagd. Wat betekent de oktoberpositie van Venus voor jou?

Maandhoroscoop oktober 2023: Steenbok

Venus nodigt je uit om puur voor de lol op reis te gaan of een studieboek te pakken. Een kunstreis of een studie kunstgeschiedenis bijvoorbeeld. Maar het mag ook gaan over lekker eten of wijnproeven, muziek of iets anders waar jij enorm van kunt genieten. Zolang het maar iets is waarvan jouw wereld groter wordt en je zintuigen geprikkeld raken. Vaak vindt Steenbok dat een reis of studie nut moet hebben, dat je er iets mee moet kunnen doen in je werk of er geld mee moet kunnen verdienen. Maar in oktober kun je dat makkelijk laten gaan; de boog kan niet altijd gespannen zijn. 

Verder helpt Venus in Maagd jou om kritisch te kijken (of te luisteren) naar de boeken, de leerstof of ervaringen onderweg. Je onderscheidend vermogen is sterker dan normaal, waardoor je bewust kunt kiezen wat je wilt meenemen op je levenspad en wat je laat liggen. Mocht er een goeroe of leraar bij zijn, dan verloopt het contact met hem of haar erg prettig. Jullie kunnen inhoudelijk op gelijke voet gesprekken voeren en details uitwisselen. Je bent al snel de beste leerling van de groep. Misschien kan er zelfs een vonk overspringen als dat qua leeftijd mogelijk is.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Weegschaal-seizoen: dit betekent het voor jou
Weegschaal-seizoen: dit betekent het voor jou