Waterman, dit is je maandhoroscoop voor oktober 2023

Waterman, dit is je maandhoroscoop voor oktober 2023 Waterman, dit is je maandhoroscoop voor oktober 2023 Waterman, dit is je maandhoroscoop voor oktober 2023

In oktober trekt de natuur zijn warme oranje-gele mantel aan om zich voor te bereiden op de winter. Het sterrenbeeld van oktober is Weegschaal en de bijbehorende planeet is Venus, die we verbinden met schoonheid en relaties. Venus staat het grootste deel van oktober in Maagd. Wat betekent de oktoberpositie van Venus voor jou?

Maandhoroscoop oktober 2023: Waterman

Iets wat we niet altijd beseffen, maar wat door Madonna werd bezongen, is dat een afscheid ontzettend mooi kan zijn; van een relatie, van het leven of van een moeilijk stuk in onszelf. Dat geldt vooral in oktober als Venus van invloed is op de grote transformaties in het leven van Waterman. Dan gaat een diepe overgang gepaard met een soort gemak, een soort vanzelfsprekendheid waardoor je voelt dat het zo goed is en dat je het moeiteloos kunt loslaten.

Doordat Venus in Maagd staat, komt daar wel een soort perfectie in de uitvoering bij kijken. Je wilt wel dat het allemaal wordt uitgesproken, dat een ritueel of afscheid niet alleen harmonieus is, maar ook tot in de puntjes wordt verzorgd. Is een relatie bijvoorbeeld ten einde gekomen, dan wil je nog even alles doorspreken en precies benoemen wie welke rol had in het geheel. Dat kan werken, maar het kan bij de ander ook weerstand oproepen. Probeer dat te respecteren; de ander kan in een andere fase van het proces zitten dan jij. Verder belooft Venus in Maagd jou bijzonder prettige seksuele ervaringen, waarbij je op je wenken wordt bediend.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Weegschaal-seizoen: dit betekent het voor jou
Weegschaal-seizoen: dit betekent het voor jou